Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

“İŞİ BİLENLER DÜMENE GEÇECEK”

 Toplantıya EHAF Genel Sekreteri Tayfun Tüfekçi, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Bülent İnce, Küçükçekmece Meclis Üyesi Aday Adayı Kenan Özüdoğru ile engelliler ve aileleriyle birlikte çok sayıda davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan EHAF Başkanı ve Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Cemalettin Gürsoy, “Ülkemizde yaşayan yaklaşık 10 milyon engelli, var olan haklarının yok olmasından muzdarip. Ancak bugün burada bu temel sorunları tartışmak yerine meclis üyesi aday adayı olduğum Küçükçekmece’de yaşayan engelli kardeşlerimizin sorunlarını tartışıp çözüm önerileri arayacağız” ifadesini kullandı.

BENİM DEĞİL, BUGÜN SİZİN GÜNÜNÜZ!

Engelli sorunlarının tartışıldığı toplantıda söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Gülkanat, “Bugün ben icraatlarımdan bahsetmeyeceğim. Bugün sizlerin sorunlarını dinleyerek başkan adayı olduğumda neler yapmam gerektiğinin bilincine kavuşmuş olacağım. Ayrıca sizlerin sorunlarını bilmem mümkün değil. Göreve gelirsem sizin sorunlarınızı çözmek için içinizden birisini yani konuya hakim olanı işin başına geçireceğim. Şikâyet ettiğiniz sorunlar ancak bu şekilde aşamalı olarak çözülebilir” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKÇEKMECEYİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Seçildiğim takdirde benim gündeme getirdiğim bir takım çalışmalar var diyen Ali Rıza Gülkanat “ İlk önce yapacağımız şey tam bir kentsel dönüşümden yanayım. Yeni bir kent oluşurken toplumun bütün bireylerinin kenara itilmeden, herkesin sorunlarını bilen sorunların tamamını plana yansıtarak yeni yapılacak kentsel dönüşümüne yansıtabileceğimiz çalışmalarımız var. Yeni inşa edeceğimiz Küçükçekmece’de herkesin sorunlarına çare bulmuş olacağız. Yani dezavantajlı arkadaşlarımızın sosyal donatıların olacağı, çarşıda gezebileceği, alış veriş yapmalarını, kafelere gidip oturmalarını, yolları daha rahat kullanmalarınız için elimizden her gelen olanakları yeni yapacağımız planların üstüne işlenecek ve bunu uygulamaya sokacağız. Şu anki mevcut binaların durumunda siz değerli arkadaşlarımızın barındırabilecek nitelikte asansörler yok. Küçükçekmece’nin bir bölümü merdivenli sizler bu alanları nasıl kullanacaksınız ki? Bizim amacımızda sizlerin rahat edebileceği ortamları yaratmak. İşte bu yüzden en başından beri kentsel dönüşüm diyorum. Benim bir iddiam var ben bu bölgede doğmadım ama Küçükçekmece’de gençliğim geçti. Bu ilçemize kendimi borçlu hissediyorum. Yeniden burayı inşa ederken bu sorunların tamamını yeni yapacağımız yapılanmaya yansıtmak istiyorum” şeklinde konuştu.   

“İŞİ BİLENLER DÜMENE GEÇECEK”

Gülkanat konuşmasının sonunda “ Ben aday olup seçildiğim takdirde sizleri temsil eden içinizden, derneklerinizden arkadaşlarla bu çalışmaları yapacağız. Sizinle ilgili bir birim kurup beraber sorunlar için ne yapabilir, nasıl sorunları çözeriz diye birlikte çalışacağız. Sizlerin yaşadığı sorunları ancak siz bilirsiniz. Ben ne kadar empati yaparsam yapayım bir yere kadar anlayabilirim. Bu yüzden diyorum ki işi bilenler dümene geçecek, belediyemizde sizin biriminiz olacak ve sorunların üstesinden hep beraber geleceğiz. Belediyenin başına getirdiğiniz insanların vicdanının ve kalbinin buna yönelik olması lazım. Ben şahsıma, vicdanıma ve kalbime güveniyorum” dedi.

Senay BADUR-Kent Yaşam



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183