Öne Çıkanlar istanbul Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi Ekrem İmamoğlu esenyurt

Bu haber kez okundu.

İmamoğlu, nüfus artışına dikkat çekti

Mecliste Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündem dışı söz alarak, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'nin İBB tarafından nüfus yoğunluğuna göre çalışmaların dikkate alınması gerektiğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, "15 Temmuz akşamı yaşadığımız hepimize yapılan, ülkemize yapılan haince saldırıyı, demokrasimize, milletimize karşı yapılan saldırıyı hepinizin huzurunda kınıyorum. Hepimizin üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Ben bugün sizlere , İstanbul'un batısı ile ilgili kısa bir hatırlatmada bulunmak isterim. İstanbul'u yöneten Beylikdüzü ve çevresinin mutlaka bilmesi, tanıması adına bu sözü aldım. İstanbul'un en önemli mercii olan İBB Meclis üyeleri olarak bilmelisiniz ki İstanbul'un batısında müthiş bir nüfus artışı var. Birkaç istatistiği sizinle paylaşmak istiyorum. Esenyurt, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar'ın yıllık nüfus artışı 100 binin üzerinde. Birkaç örnekle bunu destekleyelim. Özellikle ulaşım hattı açısından, metrobüsbağlandıktan sonra bu rakam 430 binlere ulaştı. Bundan bahisle 4 ilçenin 1 milyon 750 bin rakamına ulaşmasıyla 4-5 yıl içerisinde 2,5 milyonluk bir nüfus planlaması yapılacağı düşünülürse bu eğitimden, sağlığa, enerjiye kadar birçok konuda hepimizi köşeye sıkıştıracak bir süreci yaşatacağını düşünüyorum" dedi.

Beylikdüzü'ne yapılmakta olan devlet hastanesinin neredeyse hazır olduğunu ancak çevresinde hiçbir trafik çalışmasının yapılmadığını söyleyen İmamoğlu, "Dolayısıyla ben Beylikdüzü'nün belediye başkanıyım ama buranında bir ferdiyim.. İstanbul'un özellikle Doğu Batı akışını bağlayacak olan metro ulaşımının çok önemli ve acilen ihtiyaç olduğu, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da 2016 yılında büyük olasılıkla ihaleye çıkaracağı metro müjdesinin bu 4 ilçeye verilmesini önemsiyorum. Bu hususta İBB olarak yapacaklarınız vardır diye düşünüyorum. Tabi deniz ulaşımı mutlak beklentimiz içerisinde. Yine bununla beraber Beylikdüzü ve Esenyurt'un sınır olduğu E-5 akışı anormal bir trafiğe şahit olmaktadır. Bu trafik akışı neredeyse köprü trafiğini hissettirecek derecededir. Bazen Beylikdüzü'ne giriş 1 saat almaktadır. Bu hususta 4-5 aksın rehabilitasyona ihtiyacı var. Bunun gündemden düşmemesi gerektiğini düşünüyorum. Beylikdüzü'nde hastane her an açılabilir ama burada hiç bir trafik düzenlemesi yapılmamıştır. Bu sürecin en hızlı şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fidan Uğur-Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183