Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Fatih Belediyesi’nden ‘Hayır’ aracına engel

 16 Nisan’da gerçekleşecek referandum ile ilgili Fatih İlçesi’nde ‘Hayır’ kampanyası yürüten CHP Fatih İlçe Başkanlığı’nın ‘Hayır’ aracı Fatih Belediyesi ve İBB zabıta ekiplerince Eminönü Meydanı’na sokulmadı. Konu ile ilgili görüştüğümüz CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, “Şu anda Sirkeci Hamidiye Caddesi’nin girişindeyiz. Aracımızla Eminönü Meydanı’na girmek için geldik. Ancak Fatih Belediyesi ve arkasından İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri aracımızın önünü kestiler. Meydana girişlerin serbest olmadığını söylediler. Aslında AK Parti ‘Evet’ aracını üç gündür meydanda kullanıyor. Onlara hiçbir sıkıntı yaşatmazlarken bizlere her türlü engeli ve yasağı uyguluyorlar.
Özellikle dışarıya demokrasi dersi verdiğimiz şu günlerde kalkıp bize bunun uygulanması çok düşündürücüdür. Bizler sadece kampanyamızın gereğini yapmaya çalışırken onlar ‘Hayır’ kampanyasını engellemektedirler. Fatih Belediyesi AK Partili bir belediyedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de AK Partilidir. El ele vererek ‘Hayır’ aracını engellemektedirler. Bizler bunun böyle devam etmemesini diliyor ve aracımızın içeriye girmesine izin verilmesini bekliyoruz, beklemeye devam edeceğiz” dedi.




Konu ile ilgili Fatih Belediyesi yetkilileri ise aracın gireceği alanın yayalaştırılmış bir alan olduğunu ve buraya girişlerin sabah saat 10’dan önce olması gerektiğinden izin vermediklerini belirttiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183