Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

EYSAM’da Nezih Eldem Şehir Müzesi Projesi Konuşuldu
 “KENT MÜZELERİ ŞEHİRLERE KİMLİK KAZANDIRMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Gerçekleştirdiği sunumda, kent müzelerinin şehirlere kimlik kazandırma konusundaki önemine değinen Tekeli, şunları söyledi:

“İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın birçok ülkesinde büyük çaplı kültürel yatırımları öngören kentsel kalkınma projeleriyle birlikte şehirlere bir kimlik kazandırmak amacıyla kent müzeleri kurulmaya başlandı. Bu kültürel kalkınma projeleri 2000’li yıllarla birlikte ülkemizde de yaygınlaştı.

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi Nezih Eldem Şehir Müzesi Projesi çalışması da bugün bile eşine pek rastlanmayan bir katılımcılık ve ortak akılla yürütülmüş bir projeydi. Bu projeyi özel kılan şey proje sürecinin içine dâhil olan yerel yönetimin yöneticilerinin, müze uzmanlarının, akademisyenlerin ve yerel halkın ortak bir çalışmasından geçmiş olmasıydı.”

Söyleşinin ardından Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışkan, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına yazar Sadık Tekeli’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183