Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Esenyurt’ta darbe girişimine karşı halk sokaklarda


Kent Yaşam gazetesi İmtiyaz sahibi Celal Karaali’nin Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile yapmış olduğu röportajdan satırbaşları.

-Necmi Bey. Öncelikle geçmiş olsun. Ülkemiz büyük bir bela atlattı. Neler söylemek istersiniz?

“Bu bela ülkemizin çeşitli kesimlerinden çok farklı isimlerle yaptırılan bir bela. Kimisine koministce baskı var. Solcuca baskı var. Kimisine sağcıca baskı var. Baskı yaparak milleti hem sevindirdiler hem de kamplara ayırdılar. Alevi, Kürt, Türk dediler millet ne olduğunu anlayamadı. Yani aynı köyde Alevi, Sünni yaşarken bunlar anlaşamaz hale geldiler.




KADIOĞLU: BU PROJE İNGİLİZLERİN AKLIYLA YÜRÜTÜLMÜŞ SONRA AMERİKAYA DEVREDİLMİŞ YÜZ YILLIK BİR PROJEDİR
Bu darbe girişimi İngilizlerin aklıyla yürütülmüş sonra Amerika’ya devredilmiş ve dünün bugünün değil, geçmiş yüzyılın projesidir. Türkiye, Ortadoğu enerji akım hatlarının tam ortasında oturan bir ülkedir. Hatta Çin, Rusya, Avrupa ve Amerika ikilisinin tam ortasında eksen kaymasıyla tam dengede olan ve İslam âleminin gelişmiş en güzel ülkesidir ve üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bu proje yüz yıldır dünyada liderlik yapan bir milletin kültürünü kontrol altına alma projesidir.”





TÜRKİYE AYAĞA KALKMASIN İSTİYORLAR
Kadıoğlu konuşmasının devamında, “Düşmanlarımız hain planlarını hayata geçirmek için kural tanımıyorlar. Türkiye ayağa kalkmasın, Türkiye rol veren değil, rol alan bir ülke olsun, Türkiye oyun kuran bir ülke olmasın. Türkiye bizim oyunumuzla oynasın Türkiye bizim yörüngemizden çıkmasın istiyorlar. Darbelerle zaman zaman ayar verilen bir ülke konumuna bizi getirmeye çalışıyorlar. Millet tüm bunları göre göre son yıllarda bilinçlendi. Yani ben burada örnek vereyim. Şimdi bu millet Terma Meydanı’ nda tankların altına kendini atan 25 yaşında bir delikanlı gördü. Kabedeki Rabia olayını gördü. Bu millet Kurtlar Vadisi’ni de seyretti. Bu millet Filinta’yı da seyretti. Bu millet kendini buna hevesledi. Hiçbir şekilde millet bu işin gerekçesini haklı göremiyor. Ne diye tanklarla gelip birden bire saldırıyorsunuz, kimin adına, ne oldu ülkede kıtlık mı var, ülkede yağma mı var. Ülkede para mı yok, ne varda siz gelip el koyuyorsunuz. Kimin malına el koyuyorsunuz. Bu olayla birlikte ETÖ ortaya çıktı. Ben dün mağdurdum ama bugün herşeyim var. Siz ne hakla gelip de benim ulaştığım, eriştiğim refah düzenini kayba uğratıyorsunuz diyen bir birikimin patlaması oldu. İlk defa Türkiye’de halk bir terörizmi durdurdu.”




İNSANLAR ORTAK BİR AMAÇ UĞRUNA SOKAKLARA ÇIKTI

-Başkanım bir musibet bin nasihatten daha iyidir atasözüne göre, aynı zamanda artıları da oldu mu bu girişimin?

-Evet, katkısı oldu. Yalnız düşmanı Türkiye tam tanımıyor. Cumhuriyet döneminde nasıl Yunanistan bize düşman oldu. Ama asıl düşmanı biz tanımıyoruz. O düşman geldi ülkemizin bütün dengelerini değiştirdi. Kendisiyle ilgili ne olursa olsun hepsini kaybetti. Biz uzakta ki İngiltere’yi Fransa’yı göremedik. 4 sene bize bağlı olan güçsüz Yunanistan’ı biz düşman olarak belledik. Karşımızda şu anda bir tane düşman vardı oda FETÖ




“KILIÇDAROĞLU BU İŞTEN ANLAMIYOR”

- Başkanım Kılıçdaroğlu bir röportajında bütün partilerin terör gerçeğiyle yüzleşmesi lazım. Bizimde burda bir hatamız var mı diye kendilerine sormalılar dedi. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Kılıcdaroğlu’nun bu işten anlamadığı belli. Burada siyasetin ve siyasi partilerin hatası yoktur. İçerdeki siyaset yapısı ve askerler vasıtasıyla siyaseti elde edemediler. Öyle bir örgütlenmişler ki resmi devlete dayanarak kendi ülkelerine saldırmışlar. Peki kimler bu ülkede bir araya geldi? Sağcılar, solcular, muhafazakârlar. Kimler karşımızda? FETÖ’cüler.”

Celal Karaali-Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183