Öne Çıkanlar istanbul Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi Ekrem İmamoğlu esenyurt

Bu haber kez okundu.

Esenler Kültür-Sanat Şenliklerine Devam Ediyor

 

Esenlerlilerin oldukça ilgi gösterdiği Kültür Sanat şenlikleri çeşitli sergi, tiyatro, dans ve söyleşi etkinlikleriyle vatandaşların beğenisini aldı.

Karma Sergi açıldı

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezinde 6 Mayıs’a kadar sürecek olan, ESEV öğrencilerinin hazırladığı, Şeyh Edebali Kültür Sanat Sezonu’nda gerçekleştirilen çalışmalardan seçilen 100 eser ‘’Karma Sergi’’ adı altında ziyaretçilere açıldı. Sergi içerisinde rölyef, amigurumi, yağlı boya, kara kalem, hat, tezhip, ebru, çiniyle ilgili çeşitli çalışmalar var.

Edabali’nin Osmanlı Rüyası sahnelendi

Şeyh Edebali Kültür Sanat sezonu kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda Osman Bey'e olan katkısını konu alan "Edebali" adlı oyunun galası yapıldı. Şeyh Edebali’nin, Türk kültürünün gelişmesi ve yayılması hakkında öğütlerine yer verilen oyun, seyircilerden oldukça ilgi gördü.

Esenler Sanat Evinden(ESEV) çeşitli gösteriler

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi bahçesinde ESEV öğrencilerinin hazırladığı sahne oyunları, şiirler, gitar, bağlama, halk oyunları gösterileri yapıldı. Etkinlikte bir duvara da Şeyh Edebali'nin grafiti portre çalışması yapıldı. Çalışma, sanatseverlerin beğenisini kazandı. 

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183