Öne Çıkanlar Ediyor SAGEM ITVS Halkın Tepkisi ab

Bu haber kez okundu.

Eminönü'nden Eyüp'e tramvay geliyor

 İBB’nin Eyüp’te yaptığı yatırımların toplu açılışı, Eyüp İSKİ Şubesi'nin bahçesinde organize edilen törenle gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DEV YATIRIMLAR EYÜP'TE HAYAT BULUYOR
Törende konuşan Başkan KadirTopbaş göreve geldikleri günden bu güne İstanbul’a 98 milyarliralık yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Nüfusugeçmişte 7 milyon civarındayken İstanbul’a haftada ancak birkere su veriliyordu. İstanbul’un artık su problemi yok.Kurduğumuzileri biyolojik arıtma tesisleri sayesinde denizlerimize atık sudökülmüyor. Cumhurbaşkanımızın İstanbul BüyükşehirBelediye Başkanı olduğu dönemde bu kentin sevdalısı olarakbaşlattığı yerel yönetim mantığını ve anlayışını devamettiriyoruz. Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp’e metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şuanda iki tane metro hattı Eyüp’ten geçiyor. Şimdilerde yenibaşladığımız Eminönü’nden Haliç boyunca sahilden Eyüp’egiden tramvay hizmete verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor” dedi.



‘EYÜP BU YATIRIMLARI HAK EDİYOR’
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise yaptığı konuşmada, çok memnun olduğunu ve bu memnuniyetinindevam edeceğini belirterek şunları söyledi:
“1994senesinde başlayan belediyecilikteki marka yatırım çizgisiartarak devam ediyor. Bugün bu yatırımlara çok kıymetli birhalka daha ekleniyor. Eyüp Sultan bu memnuniyeti hakediyor,bekliyor. Çünkü Eyüp Sultan'ımız tarihi, kadim bir ilçe.Dolayısıyla alt yapısı da çok özel bir müdahale gerektiren birilçe. Böyle bir özelliğimiz var, önceliğimiz var. Sadece kadimbir ilçe olmakla kalmayıp aynı zamanda artan nüfusuyla; tapusorunlarını, imar sorunlarını geride bırakan çizgisiyle çokdinamik bir ilçe, yerleşimleri çok değişken bir ilçe. Busebeple de altyapı yatırımlarını hak ediyor. Başta BüyükşehirBelediye Başkanımız olmak üzere İSKİ Genel Müdürümüze vetüm personeline saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah durmak yok, yola devam diyorum.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri; İslambey Mahallesi atık suyu ve yağmursuyu hattı İnşaatı, Kemerburgaz atıksu inşaatı ve İslambeyyağmursuyu tünel inşaatının temel atmatörenini butona basarak gerçekleştirdiler, açılışı yapılanyerler için de sahnede kurdele kestiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183