Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Bağcılar Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm

Bu haber kez okundu.

Dünya Akıllı Şehirler Kongresi

Dünya Akıllı Şehirler Kongresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde  Yenikapı'da bulunan Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlendi. Kongrede konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, şehirlerin aslında hafızalarda yer alması gerektiğini ve şehrin adının okunduğunda bir şeylerin hatırlanması gerektiğini söyledi.

 

Değişen ve gelişen dünyada insanların idarelerden beklentilerini arttırdığını belirten Altunay, "Bilgi işlem konusunda yaptığımız çalışmalar akıllı şehirler konusunda çok büyük önem arz ediyor. Eskiden ne verirsen teşekkür eden bir toplum varken bugün toplum hesap soruyor, sorguluyor, bilgi ediniyor ve takibini yapıyor. Böyle bir topluma hizmet ederken nelere dikkat etmemiz gerektiği çok önemli" diye konuştu.

 

Elektronik arşivden önce dosyalar yoluyla arşivlerin tutulduğunu hatırlatan Altunay, seneler öncesinde saklanan bu dosyaların bilgiye ulaşmadaki zorluğun yanı sıra sağlık açısından da ciddi riskler barındırdığını ifade etti.

 

E-Kütüphane

 

Başkan Altunay, hem belediye yöneticilerinin hem de halkın dijital kanallardan bu arşivlere rahatlıkla ulaştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar, e-imar durumları, ekspertiz raporları ve dijital kütüphaneden yararlanabiliyor. Açtığımız dijital kütüphaneye 17 bin kitap aldık. Vatandaşlar dijital ortamda kitabını okuyabiliyor. Bu kitapları telefonuna yükleyebiliyor. Ulaşım araçlarında bu kitaplara ulaşabiliyor. Kurban satış alanımız da artık online. Eskiden kuyruklara girilirdi ya da noter satışları ile bir sürü çile çekiliyordu. Şimdi hayvan satıcısı köyünden sisteme bağlanarak kurban satış yerini belirliyor ve ödemesini yaparak, hayvanını yükleyerek belediye hiç görmeden yerine geçiyor."

 

Mahalle Hizmet Tesisleri

 

Başkan Altunay konuşmasında Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de örnek projeler arasında gösterilen mahalle hizmet tesisleri hakkında da bilgi verdi. Mahalle hizmet tesislerinin yeşil bina ve engelsiz bina özelliği taşıdığını dikkat çeken Başkan Altunay, "Arsası çok kıt ve çok pahalı olan İstanbul'dan bir kumaştan çok elbise çıkarma projesidir. Her mahallenin en uygun noktasına binayı inşa ediyoruz. Bu binada 14 fonksiyon icra ediyoruz. Hızır acil, aile sağlığı merkezi, İSMEK, etüd merkezi, PTT, gençlik ve kadın merkezleri, çok amaçlı salonlar, otopark ve pazar alanı var. Bu uygulamalar sayesinde belediyeye gelen insan sayısı yarı yarıya azaldı. 2019'da Sultangazi'de sokak pazarı kalmayacak" diye konuştu.

 

Kongrede diğer ilçe belediye başkanları da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183