Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Ekrem İmamoğlu Kabak çekirdeği istanbul güngör karakoç

Bu haber kez okundu.

Çocuk şenliğine belediye engeli

 Yedikule’de kurulan Yedikule Kültür Evi Derneği’nin her yıl geleneksel olarak mahallede yaşayan çocukların birbirleriyle kaynaşması, tanışması ve paylaşımların güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği Dayanışma Şenliği tüm izinlerin alınmasına rağmen belediye engeliyle karşılaştı. Dernek yöneticileri Mertcan Hepgoncalı ve Nilay Kuş, ‘Derneğimizde mahallemizde yaşayan çocuklara bilimsel çalışmalar ve eğitimler vermeye çalışıyoruz. Daha çok yok olan mahalle kültürünü yaşatmak istiyoruz. Ancak bizim bu çalışmalarımızdan rahatsız olan bir takım kişiler derneğimizde içki içildiğini, kumar oynandığını iddia ederek, şikayette bulunuyorlar. Kimlerin şikayet ettiğini bilmiyoruz. Dernekler masasından memurlar, belediye zabıtaları defalarca derneğimize geldiler. Ancak hiçbirşey görmediler. Tüm bu baskıların artık son bulmasını istiyoruz’ diye konuştular.


Fatih Belediyesi zan altında kalmıştır’

Hepgoncalı, ‘Kurulduğumuz günden beri her türlü denetimini gerçekleştiren ve derneğimizle ilgili suç unsuru olacak tek bir şey dahi bulmayan Fatih Belediyesi, bu tutumuyla zan altında kalmıştır. Yedikule halkı Fatih Belediyesi’nin bu tutumunu unutmayacaktır. Biz her türlü engellemelere karşı halkımıza yararlı işler yapmaya devam edeceğiz’ diye konuştu. Dayanışma Şenliği’ne davetli olarak katılan CHP İlçe Başkanı Soner Özimer ve CHP PM Üyesi Çetin Soysal, CHP Fatih Grup Başkanvekili Kazım Akşahin, dernek yetkililerine şenliğin iptali edilmesi ile ilgili belediyenin müdahalesine sessiz kalmadılar. Bir taraftan Fatih Belediyesi zabıta memurları bir taraftan emniyet yetkililerin sürekli uyarısı karşısında bir süre memurlarla görüşen İlçe Başkanı Soner Özimer, daha sonra Fatih Belediyesi Zabıta Müdürülüğünü telefonla arayarak şenliğin yapılmasında hiçbir sakınca olmadığı konusunda dernek yetkililerine yardımcı olmaya çalıştı. Tüm görüşmeler neticesinde müziğin kısıldığı, çocukların eğlenmesi için asılan balonların söküldüğü  dayanışma şenlik gerçekleşti.


‘Yedikule halkımız yanlız değildir’

Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Soner Özimer, ‘Yedikule Mahallesi’ndeki çocuklara yararlı çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Yedikule Kültür Evi Derneği’nin bahara ve yaza veda anlamında yapmak istediği ve çocukların mutluluğunun hedeflendiği bir şenliği belediye mahalle halkımıza çok görmüş ve gerekçe göstermeden engellemiştir. Gördüğünüz gibi ailelerin büyük çoğunluğu evde hazırladığı kekini, pastasını, böreğini, çöreğini almış, çocuklarının mutlu olması için çok güzel bir dayanışma sergilemişler. Burada Fatih Belediyesi mahalle halkına destek olup onların mutluluğunu paylaşmalıydı. Ancak destek olacağına köstek oldu. Tüm engellemelere rağmen mahalle halkı şenliğini gerçekleştirdi. Bu Fatih Belediyesi’nin yönetim anlayışına mahalle halkının direnmesidir. Mahalle halkımızı hiçbir zaman yanlız bırakmayacağız’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183