Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

“ÇOCUK ANLATIR SEN DİNLE”

 

Şişli Belediyesi ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin birlikte hayata geçirdiği “Çocuk Anlatır, Sen Dinle” projesi kapsamında Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği ve Türkiye Aile Planlaması Vakfı uzmanları tarafından personel ve veli eğitimleri gerçekleştirilirken, eğitici eğitimine katılan öğretmenler de çocukları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacak.

 

Hayri İnönü: “Çocuk istismarı ile mücadele hepimizin sorumluluğudur”

 

Şişli Belediyesi’nin bu alanda yerel yönetimler için bir model oluşturma hedefiyle hayata geçirdiği projeninlansman toplantısında konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, şunları söyledi:

 

Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin verileri Türkiye’deki çocuk istismarı vakalarının 10 yılda 700 kat arttığını gösteriyor. Gizlenen, üzeri örtülen vakalarla birlikte, gerçek rakamların bunun çok ötesinde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak önemli olan rakamlar değil, yaşadıkları bu travmanın çocuklarımızın ruhunda bıraktığı etki. Bu nedenle cinsel istismar vakalarını tamamen ortadan kaldırana kadar bu konuyla mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.Bu konuda hem yerel yönetimler, hem kamu personeli hem de aileler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Çocuklarımıza haklarını öğretirken, bizler de onlara kulak vermeyi ve kelimelerle ifade edemediklerini duymayı öğrenmeliyiz. Şişli Belediyesi olarak bu amaçla‘Çocuk Anlatır, Sen Dinle’ projesini hayata geçirdik. Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen bu projenin model oluşturmasını ve diğer yerel yönetimler tarafından da uygulanarak yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.”

 

 

 

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Şehlem Kaçarise çocukların bedensel haklarının sağlanmasını hedefleyen proje ile ilgili şöyle konuştu: “Cinsel istismarla ilgili toplumda yaygın olan yanlış bilgilerden, yetişkinlerin çocuk algısının çocukları ihmal ve istismara nasıl açık hale getirdiğinden bahsetti. Çocukların bedensel söz hakkına ve cinsel istismarın önlenmesine yönelik yaklaşıma vurgu yapan Kaçar,; "Çocuklardan önce yetişkinlerle çalışmak gerekiyor. Ebeveynlerle, öğretmenlerle, toplumun her kesiminden yetişkinle bu konuları konuşmadan, sadece çocuğu odağa alan bir eğitim yaklaşımı koruyucu-önleyicilikten uzaktır." dedi.

 

 

Projeyle çocuklara da ulaşılacak

 

“Çocuk Anlatır, Sen Dinle” projesi kapsamında Şişli Belediyesi bünyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü veZabıta Müdürlüğü başta olmak üzere farklı birimlerde çalışan personele eğitimverilecek.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183