Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

CHP BAYRAMPAŞA, KADINLARI UNUTMADI

 CHP Bayrampaşa ilçe Başkanlığı 8 Mart’ta iki ayrı etkinlik gerçekleştirdi.  Bayrampaşa Milli Egemenlik ve Demokrasi Platformu’nun ilçede yürütülecek ‘Hayır’ kampanyası için hazırlanan seçim irtibat ofisi açılışı ve 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğine CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, CHP Bayrampaşa ilçe yöneticileri, CHP Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Arzu Doyran, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bayrampaşa Milli Egemenlik ve Demokrasi Platformu’nun ilçede seçim çalışmalarının bir merkezi olacağını belirten CHP İlçe Başkanı Hasan Mutlu, yürütülecek çalışmaların hayırlara vesile olmasını diledi. CHPİstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ile birlikte irtibat merkezinde bir süre vatandaşlarla sohbet ederek referandum ile ilgili görüş alışverişinde bulunan Mutlu, daha sonra CHP Bayrampaşa İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart etkinliğine katılarak, tüm kadınların gününü kutladı.



Etkinlikte kadınlara yönelik bir konuşma yapan CHP Bayrampaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Doyran, “Dünyanın en zor işi kadın olmaktır. Dünyaya çocukları biz getiriyor, birey olmalarını biz sağlıyoruz. Kadın demek ana demek, sevgi demek, şefkat demektir.Bizler karnında çocuk, sırtında kurşun taşıyanların torunları olduğumuz için hepimiz adına bugün canı gönülden ‘Hayır’ diyorum”dedi.



MUTLU: HER ZAMAN DİMDİK YANINIZDAYIZ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bir direnişin adı olduğunu belirten CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ise, “8 Mart, dokuma işçisi kadınların daha iyi çalışma ortamı için yaptıkları direniş sonucu hayatını kaybeden hemcinslerini anma günüdür. Türkiye’nin karanlığa gömülmesine karşı duracağız. Sizlersiniz bu ülkeyi ayakta tutan, sizlersiniz çocuklarını cepheye gönderen, sizlersiniz, Cumhuriyet’in değerini koruyacak olanlar.Bizler de sizlerin gölgesi olarak her zaman dimdik yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.


YEDEKCİ: HEP BİRLİKTE HAYIR DİYECEĞİZ
“Kadınlar ayağa kalkarsa, dünya ayağa kalkar” sözleriyle konuşmasına başlayan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci ise şunları söyledi:
“Yıllardır işsizlikle, açlıkla terbiye edilmeye çalışılan güzel örgütümüzün nadide çiçekleri, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bugün 8 Mart için buradayız. Ama ben size ülkemizin içinden geçtiği zorlu koşullardan bahsedeceğim. Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemiz,bugün çok ciddibir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ülkemizi bir uçurumun kenarına geldi. Şimdi ya uçurumdan aşağı yuvarlanacağız, ya da ‘Hayır’ deyip aydınlığa çıkacağız. Biz emperyalizme başkaldırdık, yedi düvele diz çöktürdük. Kurtuluş savaşını Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları sayesinde kazandık. Milletçe direneceğiz, ayağa kalkacağız, kadınlar olarak haklarımıza sahip çıkacağız ve hep birlikte ‘Hayır’ diyeceğiz. Bir adamın bütün bir ülkeyi yönetmesine hayır diyeceğiz. Biz varız, dimdik ayaktayız, biz buradayız. Kadınlarımız kocasının eline bakmak zorunda bırakılıyor, üretimden uzak tutulmaya çalışılıyor. Oysa biz biliyoruz ki kadınlar ayağa kalkarsa dünya ayağa kalkar. Hep birlikte yaratılmak istenen diktaya ve tek adam yönetimine hayır diyeceğiz. Cumhuriyete, Mustafa Kemal’e ve onun değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Hepinizin gününü kutluyor, hayırlı günlerde buluşmak dileğiyle diyorum.”
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan kadınlar, yerel sanatçıların söylediği şarkılarla günlerini kutladılar.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183