Öne Çıkanlar Ediyor SAGEM ITVS Halkın Tepkisi ab

Bu haber kez okundu.

Çerkes Kültür Evi 2.Etapta Hayat Buldu

 

Kültür Evi'nin açılışına Adigey Cumhurbaşkanı Murat Kumpilou, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podyelışev, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yıldız Şekerci, Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BİR KÜLTÜRE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK ONUR VERİCİ”

Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Mehmet Murat Çalık şunları söyledi: “Kültür kardeşliğini temsil etmesi adına bizim için çok önemli bir kültüre ev sahipliği yapmak onur verici. Çerkes kültürünün ne kadar kapsayıcı olduğunu ve öğrenmemiz gereken birçok şeyi içinde barındırdığını biliyorum. Biz Yaşam Vadisi sürecini yaparken derneklerimize ve bu tür kültür evlerine yer vermeyi hedefledik. Çünkü Yaşam Vadisi’ni insanlarla yaşayan bir organizmaya dönüştürmek istiyoruz. Burası Çerkes kültürünün tanıtıldığı bir nokta olacak. İnsanların birbirine hoşgörüyle baktığı ortamlar oluşturalım istiyoruz. Bu süreçte Ekrem İmamoğlu’nun ismini anmadan olmaz. Yaşam Vadisi’ni birlikte tasarlamıştık. Başkanımızın Beylikdüzü’ne çok emeği var. İnşallah İstanbul’un ayrı noktalarında da aynı duyguyu aynı kültürel anlayışı aksettirecektir.”

Onur konuğu olarak katılan Adıgey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Murat Kumpilov’da aynı duygularla iki ülke arasında güzel bağlar kurmak adına çalışacaklarını belirtti.

KONSERE BÜYÜK İLGİ

Açılışın ardından Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Adigey Cumhuriyeti’nin ünlü gruplarından Namles ve İslamey konserine ilgi oldukça büyüktü. Eşsiz bir görsel şölen tadında geçen dans gösterilerinin yanı sıra müzik şöleni de izleyenler tarafından büyük ilgi ve coşkuyla takip edildi. Program sonunda Çerkesçe “Merhaba” diyerek coşkulu kalabalığı selamlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Adigey Cumhurbaşkanı Kumpilou Murat’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu. 

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183