Öne Çıkanlar ITVS Ediyor SAGEM Halkın Tepkisi ab

Bu haber kez okundu.

CEMİL CANDAŞ ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA ANILDI

 Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 2. Başkanı Turgay Erkan ile belediye çalışanları; dürüstlüğü ve demokrat kişiliği ile herkese örnek olan, temiz bir Şişli için çalışan ve bu uğurda hayatını kaybeden Cemil Candaş’ı anmak için bir araya geldi.

 

Törende konuşma yapan Hayri İnönü hem yardımcısı hem de arkadaşı olan Cemil Candaş’a dair şunları söyledi:

“Bugün onu katledenler, hayattan, ailesinden koparanlar adaletin karşısındalar. Bizler Cemil’in davasının en yakın takipçileriyiz. Tetiği çeken, çektiren, perde arkasında olan herkesin gereken en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

 

Cemil Candaş’ın ailesinin Trabzon’da olduğunu da belirten İnönü, “Cemil’in kıymetli ailesi bugün aramızda değiller. Çünkü onlar Cemil’i baba toprağında Trabzon’da anmak için bir aradalar. Bir yıl önce yine burada Cemil için konuşurken, ‘bir çocuğu babasız, bir anneyi evlatsız’ bıraktınız diye katillere seslenmiştim. Aradan bir yıl geçti ve Cemil’in annesine onun nasıl aramızdan ayrıldığı maalesef hala söylenemedi. Bir anneye bunu yaşatanların, hem hukuken hem vicdanen en büyük cezayı almalarını  yürekten diliyorum” dedi.

 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 2. Başkanı Turgay Erkan ise, “Cemil Candaş’a yapılmış saldırı tüm mühendislerin, TMMOB’un kültürüne, ilkelerine, halkçı kamucu anlayışına yapılmış bir saldırıydı. Bu nedenle, bir mühendis olarak onurlu duruşunu koruyarak sonsuzluğa göçen meslektaşımız Cemil Candaş’ın davası, sadece Şişli Belediyesi’nin ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın değil, temiz toplum isteyen herkesin peşini bırakmaması gereken bir davadır” şeklinde konuştu.  

 

DAVADA SON DURUM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tetiği çeken Şenol Şahin'in "Tasarlayarak kasten öldürme", tutuklu sanıklardan Mithat Yılmaz'ın da cinayeti azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.  Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan diğer şüpheliler Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve Bilal Yaman ise ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan yargılanıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183