Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Canovate İnşaat ve Konut Konferansı’na, katıldı:

 Canovate Group, 9 Ocak 2018 tarihinde, Marriott Hotel Asia İstanbul’da düzenlenen 6.İnşaat ve Konut Konferansı’na katıldı. İnşaat sektörü temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Canovate’nin veri merkezi (data center), fiber optik ve ısı pompalarının tanıtımı gerçekleştirildi ve stantta Micro DC, network kabin, fiber optik ürünleri ve ısı pompaları sergilendi. Özellikle, Canovate Isı Pompalarının, enerji giderlerinde %80’e kadar tasarruf sağlaması yoğun ilgi gördü. Toprak, su ve havadaki var olan ısıyı kullanan Canovate Isı Pompaları, enerjinin %70- %80’i toprak, su veya havadan bedava olarak almaktadır ve böylece enerji giderlerini ciddi oranda düşürmektedir.

Konutlar, fabrikalar ve otellerden yoğun talep

Canovate Isı Pompası’nın, 10 yılı aşkın ar-ge ve tasarım geçmişi var. Son dönemlerde, konutlardan, fabrikalardan ve özelikle otellerden yoğun talep gözleniyor. Projenin büyüklüğüne göre, sistem kendisini 8 - 24 ay arasında amorti edebiliyor. Bir uygulama örneği verilirse, yerden ısıtma ve fancoillerle soğutma yapılan bir binadaki 3 bin 600 metrekare kapalı alanın ve 150 metreküp havuzunun ısıtılması ve sıcak suyun temini için aylık yakıt gideri olarak (LPG olarak) 40 bin TL ödeniyordu. Çözüm olarak, toprak kaynaklı Canovate Isı Pompası uygulaması yapıldı ve maksimum aylık gider yaklaşık 5 bin TL’ye düşürüldü.







Ar-Ge’ye 20 milyon dolar kaynak ayırdı

50 yıllık geçmişiyle %100 Türk firması olan Canovate Group, bilişim, telekom, savunma sanayi, balistik sistemler, elektro-optik sistemler, ısıtma/soğutma alanlarında birçok ar-ge projesi yaparak, ileri teknoloji ürünleri geliştirmeye devam ediyor. İstanbul Çekmeköy’de 30 bin metrekare alan üzerinde 100’ü aşan mühendis ekibi ve (tüm grubun bünyesindeki) 1000’in üzerinde çalışanı ile yüksek teknoloji üretim yapan mühendislik odaklı bir grup olan Canovate, özellikle veri merkezi (data center) ve fiber optik teknolojilerindeki geniş ürün gamını 4 kıtada 71 ülkeye ihracat ediyor. Türkiye’nin ve dünyanın ileri gelen ar-ge ve inovasyon odaklı global firmalarından birisi olduklarını kaydeden Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, “Geçen 20 yılda, ar-ge’ye 20 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Ar-Ge’ye her yıl, 1 - 1.5 milyon dolar arasında kaynak ayırmaya devam edeceğiz” dedi.

Konferansa, İnşaat sektörü temsilcileri yoğun ilgi gösterdi

Konferansın konuşmacıları arasında; İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Aza Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik,  24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, BSH Ev Aletleri Proje Satışlar Direktörü Alper Şengül, Fuzulev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, Gayrimenkul için Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş, Fortune Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros, Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu, Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, By OktayÖz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Yiğit İDK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Yiğit, CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer, Mimar ve Mühendisler Grubu  Genel Başkanı Osman Balta’nın aralarında bulunduğu kişiler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183