Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

AKP’li eski İBB Meclis Üyesi: “Seçim tekrarlanırsa İmamoğlu için oy isterim”

 

AKP’nin İstanbul’da yaptığı itirazlar sonrası geçersiz oyların sayımı devam ediyor. Son açıklanan verilere göre, Ekrem İmamoğlu 14 bin 878 oy farkla yarışı önde götürüyor.

“15 Temmuz’da Nasıl Demokrasiye Sahip Çıkmak İçin Çabaladıysam Bugünde Aynı Şekilde Çabalarım”

AKP’li eski İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu, AKP’nin İstanbul’daki Belediye Başkanlığı seçimine yaptığı itirazlara tepki gösterdi. Basın mensubunun sorularını yanıtlayan Kaşıtoğlu, "15 Temmuz'da nasıl demokrasi tehlikede diye FSM'ye koştuysam, seçimler iptal edilirse demokrasiye sahip çıkma adına İmamoğlu'nun tereddütsüz seçim çalışmalarında yanında yer alırım" şeklinde konuştu.

AKP son olarak tüm ilçelerde oyların sayılması yönünde YSK’ya itiraz etmiş ama reddedilmişti. Alınan kararda sadece 21 ilçedeki 51 sandıkta oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Büyükçekemece’de seçimlerin yeniden yapılması talebi ise henüz karar bağlanmadı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK’nın kararı sonrası yaptığı açıklamada YSK, İstanbul'da tüm oyların sayılması talebimizi reddetmiştir. Bunca usulsüzlük ortadayken böyle bir karar verilmesi anlaşılır gibi değildir. Şimdi, olağanüstü itiraz yöntemini kullanarak bir kez daha YSK'ye gideceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183