Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sanat Akademisi öğrencileri ilk konserini verdi

 

KARTAL- Kartal Belediyesi sanat akademisi öğrencileri ilk konserini verdi. “Kartal’ı İstanbul’un sanat ve kültür merkezi yapacağım” söylemi ile çalışmalarını gerçekleştirerek bu yolda emin adımlarla ilerleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, bu anlamda en önemli projeleri arasında gösterdiği Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, ilk konserini Kartal Belediyesi Sahil Bina’da verdi.

  

‘BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR KAYNAĞI’

 

Prof. Cana Gürmen, yapmış olduğu konuşmada, “Ben piyano çalarken bu kadar heyecanlanmıyorum. Günlerdir bu günün heyecanını yaşıyorum. Bu akademinin eğitime başlaması bizim için çok büyük bir onur kaynağıdır. Değerli Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ile dostluğumuz çok uzun yıllara dayanıyor. Kendisi ilk seçildiğinde bir akşam yemeğinde konuşmuştuk. Sanata ne kadar değer verdiğinden bahsetmişti ve -Günün birinde inşallah sen de sanat danışmanım olursun- demişti bana. Ve bu rüyamız gerçekleşti, artık hakikat oldu. 2016 yılında sevgili Cihat Aşkın ile verdiğimiz konserde konuklara bu akademinin önümüzdeki yıl açılacağının müjdesini vermiştik. Hakikaten 2017 yılında değerli Başkanımız, sevgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz büyük bir özveri ile çalışarak akademinin açılmasını sağladılar. Şu anda 211 tane öğrencimiz Klasik Batı Müziği dalında eğitim görmekte”dedi.

 

‘ÖNCE SANAT, SONRA KÜLTÜREL DEVRİM’

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise Kartallı çocuk ve gençlerin sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri bir akademi açmış olmanın mutluluğuyla ,“Buraya bu hizmeti veren, bu işleri düzenleyen ekibime çok teşekkür ediyorum. Hep ‘kültür sanat’ şeklinde ifade edilir. Bu söz öbeği böyle kullanılır; ama bir şeye dikkat etmek lazım. Sanat olmadan, kültür de olmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de vurguladığı buydu. Önce sanat, sonra kültürel devrim. 2009 yılında seçildiğimizde Kartal’da 43 gün süren bir festival yaptık. Bunun amacı karanlıktan dolayı Kartal Meydanı’na inmeyen halkımızı Kartal Meydanı’na alıştırmaktı. Her gün bir konser veriliyordu. Bir ara İstanbul dışında bulunmam gerekti. O gün de Kartal Meydanı’nda klasik batı müziği konseri vardı. Cana ile Cihat konser vereceklerdi. Klasik Batı müziği konserinin açık havada nasıl verileceğini merak ettim. O gün, Cihat Aşkın ve Cana Gürmen’i dinlemeye 15 bin Kartallı geldi. O gün telefonda bana verilen haber bu günlerin müjdecisiydi. Bu Kartal’ın sanata olan düşkünlüğünün, sanata olan yatkınlığının, sanata olan eğiliminin çok güzel göstergesiydi. İşte o nedenle bugün buradayız”ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kokteyl alanına geçerek çocuklar ve eğitmenleriyle bir süre sohbet etti.

 

 

Kent YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183