Öne Çıkanlar istanbul Kartal Belediyesi Türkiye Kentsel dönüşüm esenyurt belediyesi

Bu haber kez okundu.

HOCALI KATLİAMI ANILDI

 Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine Ermeniler tarafından 1992’de gerçekleştirilen Hocakatliamı, İstanbul’da çeşitli etkinliklerle anıldı. İBB Kültür A.Ş tarafınca Topkapı Türk Dünyası evlerinde düzenlenen panel ve fotoğraf sergisini ise başta öğrenciler olmak üzere çok sayıda vatandaş ziyaret ederek, yaşananlar hakkında bilgi aldılar.

‘HOCALI SOYKIRIM OLARAK TANINSIN’

İstanbul Arhavililer Derneği (İSTAD) tarafından da katlı sunulan programda; 25-26 Şubat 1992’de Karabağ Savaşı sırasında Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen katliamın, bir “soykırım” olarak tanınması, işgal edilen Azerbaycan topraklarının ve savaş esirlerinin iade edilmesi ve bu amaçla başlatılan kampanyaya destek verilmesi istendi. Programa, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Yadullah Paşayev, İSTAD Genel Başkanı Sefer Karakoyunlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Allahverdiyev, Kâzım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Kültür A.Ş. İdari İşler Müdürü Salih Doğan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183