Öne Çıkanlar Kentsel dönüşüm Kabak çekirdeği Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Çocuk istismarı TBMM’de

Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda şoför olarak çalışan Serkan Ç.’nin, 13 yaşındaki İ.P.’ye kalorifer dairesinde cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Kız çocuğunun şikayeti üzerine, Şerkan Ç. tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, Beyoğlu’ndaki Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda yaşandığı öne sürülen olay, 13 yaşındaki İ.P.’nin başından geçenleri yuva müdürüne anlatmasıyla açığa çıktı.

KEDİYİ ARAMAK İÇİN BODRUMA İNMİŞ

Olayın savcılığa iletilmesinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifade veren İ.P., yurtta baktıkları kediyi aramak için bodrum kata indiğini ve Serkan Ç.’nin burada kendisine tecavüz ettiğini anlattı. İ.P., zanlının daha önce de istismarına maruz kaldığını, korktuğu için kimseye söyleyemediğini belirtti.
Savcının talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kurumun güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. İ.P., Adli Tıp Kurumunda muayeneden geçirildi. Serkan Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İ.P. ve iki kardeşinin dört yıl önce anne ve babasının boşanmasının ardından mahkeme kararıyla Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarına verildiği öğrenildi.

MÜSLÜM DOĞAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda yaşanan olay HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan tarafından Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle hazırlanan soru önergesiyle TBMM’ne taşındı.
Doğan’ın önergesinde özetle şu ifadelere yer verildi:
“Çocuk istismarlarının yaygınlığı ürkütücü boyuta olduğu ülkemizde, yurtlarda da sıklıkla yaşanan cinsel istismar olayları, Devlete emanet edilen çocukların güvenliği konusunda endişe yaratmakta ve Hükümetin çocuk istismarını önleme konusunda yetersiz kaldığını akla getirmektedir.
Bu bağlamda;
1- Devlet güvencesi altındaki bu çocukların korunması neden yetersiz kalıyor?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183