Öne Çıkanlar istanbul Bağcılar Belediyesi Kartal Belediyesi CHP Türkiye

Bu haber kez okundu.

Hemreylik Gecesinde Çoşkulu Buluşma


Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini pekiştirme adına birçok faaliyet gerçekleştiren İSTAD, geleneksel hemreylik gecesiyle faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.



İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, MHP Milletvekili Arzu Erdem, Dünya Azerbaycan Türk Kadın Derneği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Hollanda Türk Azerbaycan Derneği Başkanı İlhan Aşkın Azerbaycan Diaspora İle İş Üzre Devlet Komitesi temsilcisi Elmar Memmedov, MHP 7 Haziranda milletvekili adayı İsa Yaşar Tezel birer konuşma yaptı.



Gecede Azerbaycan müziğinin seçkin temsilcisi Nuriye Hüseyinov muhteşem sesiyle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Balaban ustası Alihan Samedov, Alp Akmmaz Tuna Güvenç, Kafkas Yıldızları Ekibi geceye ayrı bir renk kattı.



İSTAD Başkanı Karakoyunlu gecede yaptığı konuşmada; derneğin amacı ile ilgili kısa bir bilgi vererek, katılımcılara teşekkür ettikten sonra tek millet iki devlet olan iki kardeş ülkenin birlik ve dayanışmasına ile ilgili şunları söyledi: ''Türkiye-Azerbaycan dostluk ve dayanışması asırlara dayanmaktadır.



Bu öyle bir kardeşliktir ki, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de devam edecektir. 1915'te 'Çanakkale Boğazı Geçilmez' derken yanımızda Azerbaycan Türkleri ve Kafkasya’dan birçok Türk kardeşimiz vardı.



Aynı milli şuur,1918'de Azerbaycan zor durumdayken Kafkas İslam Ordusu Azerbaycan'a intikal ederek şarkın ilk Türk Cumhuriyetinin, yani Azerbaycan Halk Cumhuriyeti'nin kurulması ile kardeşlik taçlanmış,aynı milli dayanışma Kurtuluş Savaşı sırasında gardaş kömeği olarak Atatürk'ün yardım talebine Neriman Nerimanov'un ''Kardeş kardeşe borç vermez'' sözü ile yapılan yardımlar neticesinde biz Kurtuluş Savaşı'nda başarılara başarı katmışız.Bu kardeşlik ve dayanışma,tarihin her sayfasına altın harflerle yazılmıştır.Bize düşen bu dayanışma ve kardeşliği koruyup yücelterek geleceğe taşımaktır.”
Kent Yaşam
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183