Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Asya Altyapı Yatırım Bankasının üye sayısı arttı


Çin Maliye Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Brezilya, Gürcistan, Finlandiya, Danimarka ve Hollanda’nın, Asya Altyapı Yatırım Bankasına kurucu üyelik için yaptığı başvurular sonuçlandırıldı.

Bankanın kurucu üye sayısı, söz konusu ülkelerin kabul edilmesiyle 46’ya çıktı.

Bankanın kurucu üyeleri 13 Nisan itibariyle şu ülkelerden oluşuyor:

"Çin, Fransa, Almanya, Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Kuveyt, Kırgızistan, Laos, Lüksemburg, Malezya, Maldivler, Malta, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Yeni Zelanda, Umman, Pakistan, Filipinler, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Sri Lanka, İsviçre, Tacikistan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Özbekistan, Vietnam, İran, İspanya, Güney Kore, Türkiye, Hollanda, Brezilya, Gürcistan, Avusturya, Finlandiya ve Danimarka."

Avustralya, Azerbaycan, Mısır, Hong Kong, Macaristan, İzlanda, İsrail, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya ve İsveç ise başvurularının sonuçlarını bekliyor. Tayvan ve Kuzey Kore’nin üyelik başvuruları reddedilmişti.

Çin’in kuruluş sermayesinin 50 milyar dolarlık kısmını karşılamayı taahhüt ettiği bankanın kurucu üyelerine ilişkin nihai sayı, 15 Nisan'da belli olacak.

Bankanın toplam sermayesinin 100 milyar dolar olması ve 2015 sonunda faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183