Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Rusya: ABD, IŞİD’le mücadelede 'imitasyon' yapıyor

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı General Viktor Bondaryov, Washington’un Suriye’de terör örgütü IŞİD’le mücadelede imitasyon yaptığını öne sürdü.

Rus basınına konuşan Bondaryov, Suriye ile ilgili gelişmelere değindi. Bondaryov’a göre, bazı ülkeler ılımlı adlandırılan silahlı muhaliflerin yardımıyla Suriye lideri Beşşar Esed’i devirmeye çalıştı. Bondaryov, “Onların hesabı tutmadı... ABD başta olmak üzere koalisyonun Ortadoğu’da aşırılıkçıların tesislerine yönelik hava operasyonu, terörizmle mücadele imitasyonunun dışında başka bir şey değildir. Evet bombaladılar. Ama IŞİD, Suriye topraklarının yüzde 30’u, sonra da yaklaşık yüzde 75’ini ele geçirdi. Koalisyon uçaklarının IŞİD’i bombaladığını duyuyorduk. Ama kimse sonuçları görmedi." dedi.

Suriye’de IŞİD’e karşı hava operasyonu yapmak zorunda kaldıklarını açıklayan Bondaryov, “Yoksa bu çete sınırlarımıza kadar yaklaşırdı.” dedi.

Rus üst düzey askeri yetkiliye göre, Rusya’nın hava operasyonu Washington’un bölgede planlarını altüst etti. Bondaryov, operasyon bağlamında Suriye’ye füze tesisleri gönderdiklerini söyledi.
Bondaryov, Suriye’de sivil tesisleri vurmamak için önceden bölgeyi titiz şekilde incelediklerine işaret etti. Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı; cami, kutsal mekanlar, hastaneler, okullar başta olmak üzere bombalamada çok hassas davrandıklarını kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183