CHP Bayrampaşa’dan İstifa Eden Meclis Üyelerine Sert Tepki: “Disiplin Süreci Başlatılmıştı”
CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı, iki meclis üyesinin belediye başkanını hedef alan açıklamalar eşliğinde partiden istifa etmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. İlçe Başkanı Alican Çam imzasıyla yayımlanan açıklamada, söz konusu meclis üyelerinin bir süredir partinin ilkeleriyle bağdaşmayan tutumlar sergilediği ve bu nedenle haklarında disiplin süreci başlatıldığı belirtildi.
“Kamuoyunu Yanıltmaya Yönelik Girişim”
CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nın 9 Temmuz 2025 tarihli açıklamasında, istifaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Henüz bu süreç tamamlanmadan yapılan bu istifalar, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir girişim olup hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır" denildi.
Açıklamada, meclis üyelerinin bir süredir CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’yu ve partiyi yıpratmaya çalıştığı, bu nedenle Başkan Mutlu’nun da ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu bilgisi paylaşıldı.
“Parti Disiplinine Aykırı Davranışlar Sergilediler”
Disiplin süreci gerekçesiyle istifaların şaşırtıcı olmadığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İlgili şahıslar uzun süredir parti ilkelerimizle ve disiplin anlayışımızla bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemekteydi. Bu nedenle, söz konusu kişiler hakkında disiplin süreci başlatılma kararı alınmıştı."
“Belediye Başkanımızın Halk Desteği Artıyor”
İlçe Başkanlığı açıklamasında Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun görevinin başında olduğu ve örgütün tam desteğine sahip olduğu vurgulandı:
"Belediye başkanımız, örgütümüzün tam desteğiyle görevine devam etmekte, halkımıza hizmet etme noktasında kararlılıkla ilerlemektedir. Yapılan saha çalışmaları ve anketler de gösteriyor ki, Belediye Başkanımız Sn. Hasan Mutlu’ya yönelik halk desteği ve teveccüh artarak sürmektedir."
“Etik ve Siyasi Sorumluluk Gereği Meclis Üyeliğinden de İstifa Etmeliler”
Açıklamada meclis üyelerinin görevlerini CHP'nin oylarıyla kazandıkları hatırlatılarak, meclis üyeliğinden de istifa etmeleri çağrısı yapıldı:
"Şunu hatırlatmak isteriz; ilgili şahıslar o koltuklarda kişisel başarılarıyla değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylar sayesinde oturmaktadır. Bu nedenle, etik ve siyasi sorumluluk gereği meclis üyeliğinden de istifa etmeleri, temsil ettikleri iradeye duyulan saygının bir gereğidir."
“CHP Olarak Bu Anlayışa Geçit Vermeyeceğiz”
Alican Çam’ın imzasıyla yayımlanan açıklama şu ifadelerle sona erdi:
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kişisel hırslarını, partimizin ortak aklının ve halkımızın iradesinin önüne koyan hiçbir anlayışa geçit vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız."
AÇIKLAMA METNİ
İSTİFA EDEN MECLİS ÜYELERİ
Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu





