Öne Çıkanlar Tevfikbey Mahallesi Levent alışveriş merkezi İsviçre Kürtçe konuşma

Bu haber kez okundu.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’ne İSKİ tartışmaları damgasını vurdu!

 Zeytinburnu Belediyesi Meclisinin Aralık ayı ilk toplantısı İSKİ tartışmalarına sahne oldu. Ak Parti Grup Başkan Vekili ve İBB temsilcisi Muhammet Kaynar, geçtiğimiz hafta İBB’de yapılan İSKİ genel kurulunda Başkan Ekrem İmamoğlu ve yönetim kurulunun suya zam tekliflerinin AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla ret edildiğini ifade etti, kamuoyunun bunları bilmesi gerektiğini söyledi.







SİYASİ AHLAKA UYGUN DEĞİL

Yılda iki kez genel kurul yapan İSKİ’nin, Mayıs ayı kurulunda Ak Parti’nin yüzde 46’ya varan indirim yaptığını, seçim sürecinde ise Ekrem İmamoğlu’nun hayatı ucuzlatacağını ve suya indirim yapacağını vaat ettiğini ifade eden Muhammet Kaynar, bu vaadin belki de seçimi kazanmasında etkili olduğunu ama seçimden sonraki ilk kurulda vadettiği indirimin aksine yüzde 80’e varan zam önerisinin siyasi ahlaka uymadığını söyledi.
Aynı zamanda İBB yasası ile mahalleye dönüştürülen köyler için yapılan normal tarifenin yüzde 25’ini geçemeyecek şekilde düzenlendiğini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ yönetiminin yönetmelik değişikliği yaparak bu maddeyi de iptal etmek istediğini söyleyen Kaynar, itiraz edilmemiş olsaydı köylerdeki su kullanım bedellerinin 4 kat arttırılacağını, tüm bunlara itiraz ettiklerini söyledi.
İmamoğlu’nun vaatlerinin aksini yapmasını çelişki, sahtekârlık ve siyasi ahlaka aykırılık olarak değerlendiren Muhammet Kaynar, İmamoğlu’nun teklifi ile su kullanım kademelerinin değiştirildiğini, ilk kademe olan 0.15
metreküpün 0.10’a indirildiğini ve bu kademede su kullanan vatandaşa yüzde 80, daha fazla kullananlara ise daha yüksek miktarda zam yapılmak istendiğinin söz konusu olduğunu söyledi.




YÜZDE SEKSEN ZAM NEREDEN ÇIKTI?

Muhammet Kaynar’a cevap veren Belediye ve İBB Meclis Üyesi CHP’li Düzgün Kaya, suya yapılan zammın yüzde 20 olduğunu, 1. kademeye olan 0.10 metreküpe kadar olan kullanıma zam yapılmadığını söyleyerek, “Yüzde 80 zam nereden çıktı?” dedi.
Suya zam yapılmasının en büyük sebebinin de elektriğe yapılan zam olduğunu, elektrik ve doğalgazın da ülkemize dolar bazında geldiğini söyleyen Düzgün Kaya, “Elektriğe ve doğalgaza zam yapılırken neredeydiniz?” diye sordu.
2. ve 3. kademede yapılan zamların da havuzunu dolduran vatandaş için geçerli olduğunu, söz konusu zammın yapılmadığı için de İSKİ’nin yıllık 2 milyar zarar edeceğini söyleyen Kaya, “İstanbul halkına ihanet ediliyor ve yatırımlar durma noktasına gelecek” ifadeleriyle tepki gösterdi.


x









CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti’nin 18 yıllık siyasi tarihinde ilk defa bir zamma karşı çıktığını söyleyerek alkışlayan CHP’li Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Hüseyin Üsküdar, “Ekrem İmamoğlu az kullanıma değil, fazla kullanıma zam yapılmıştır. AKP yine zengini kolluyor” dedi.

Konuyla ilgili görüş bildiren CHP’li Meclis Üyesi Asım Güven, İmamoğlu’nun hükümetin elektrik ve doğalgaza indirim yapacağını, doların 3.500 liraya düşüreceği sözüne karşılık, hükümete güvenerek söz verdiğini söyledi.
Tartışmaların hararetlendiği meclis toplantısında, taraflar birbirine karşılıklı laf atarak gerildi. CHP’li Meclis Üyesi Cemal Aydar’ın, tansiyonunun yükseldiği ve yerinde oturamadığı gözlendi.

Ekrem İmamoğlu’nun sahtekârlıkla suçlandığını söyleyerek tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi, konunun İSKİ’nin de dışına çıktığını ifade etti.

MUHAMMET KAYNAR’A YAKIŞMADI

Sahtekârlık sözünü hiçbir siyasi ahlaka veya konuşmaya bağdaştıramadığını söyleyen Hüseyin Üsküdar, Muhammet Kaynar’ın özür dilemesini istedi. Konunun siyasi şova dönüştüğünü belirterek konuşmasını sürdüren Üsküdar, “Türkiye de gelir paylaşımı düştü. Enerji Bakanı elektrik ve doğalgaza zam yapmayacağım diye söz verdi ama aksini yaptı. Bu konuşma Muhammet Bey’e yakışmadı. İmamoğlu kazandı, Cumhurbaşkanı ‘topal ördek’ dedi, ‘bakalım yönetecek misiniz’ dedi. İmamoğlu 1 hafta önce Avrupa’da kapı kapı dolaştı, Recep Tayyip Erdoğan’ın görevden acze ettirdiği ve yarım bıraktığı 2 metroyu tamamlamak için kredi aldı. Neden yurt dışından aldı, çünkü devlet bankaları kredi vermiyor. Cumhurbaşkanı CHP’yi değil, halkı cezalandırıyor. Muhammet Bey, su zammına karşı gelmeyi zafer kazanmış edasıyla anlatıyor” dedi.

3 KİŞİ VE ÜZERİ AİLELER CEZALANDIRILIYOR

Seçim öncesinde yüzde 40 indirim vaat edip halkı kandırarak yönetime gelindiğini, ilk fırsatta yüzde 80 zam yapıldığını ve bu sahtekârlığa dikkat çekmek için böyle bir cümle kullandığını belirterek cevap veren Muhammet Kaynar, “Öncesinde 0.15 metreküp kullanım 4 TL’ idi. Bunu 0.10’a çekiyorsunuz. 0.10 metreküp üzeri kullanıma yüzde 20 zam yapıyorsunuz. 0.10-15 metrekare arası dilimi diğer dilime atıp 4 TL olan ücretlendirmeyi 7.20’ye çıkarıyorsunuz. Bu da yüzde 80’e takabil eder ve bu tamamen konutlarla ilgilidir. İşyerlerinde anormal artışlar, köylerde 4 kat artış söz konusu. Fakire ucuz, zengine pahalı deniliyor. Hepimiz İstanbul’da yaşıyoruz ve su kullanıyoruz. 0.10 metreküp kullanan insan sayısı İstanbul’da yüzde 30. Bunlar ya yalnız ya da 2 kişilik aileler. 3 kişinin üstü bir ailenin 10 metreküpün altında su kullanılması imkânsız. Siz hangi zenginden hangi havuzdan bahsediyorsunuz. Su temel bir ihtiyaçtır ve Türkiye de ortalama su kullanımı 15 metreküp üstü tarifedir. Buna yüzde 80 zam yapılıyor. Cezalandırılan nüfusu 3 kişinin üzerine çıkan ailelerdir” diyerek cevap verdi.






ASIL BOZULMAK İSTENEN KİŞİ BAZLI TARİFEDİR

Ak Parti olarak İSKİ’nin Mayıs ayı genel kurulunda kişi başı tarifeye geçilmesini önerdiklerini, kişi başına 0.5 metreküp kullanım hakkını teklif ettiklerini ve bunun kabul edildiğini söyleyen Kaynar, “Önemli olan hanede kullanılan su değil, toplam hanede yaşayan kişi bazlı tarifeye geçilmesi ve temel ihtiyaç olan suyu her bireyin hakkıyla kullanması. Elektrik ve doğalgaz meselesine gelince, Türkiye de elektrik üretimi doğalgaza bağlı. Bu Ak Parti döneminde yüzde 80’lerden yüzde 30’lara kadar düştü, daha da düşecek inşallah yani ucuzlayacak” dedi.
Meselenin siyasi ahlak meselesi olduğunu söyleyerek  konuşmasına son veren Ak Partili İBB Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, “Ak Parti hükümeti, doğalgaz ya da elektrikte indirim yapacağım diye vaatte bulunmadı. Seçim öncesi suya yüzde 40 indirim vaadinde bulunan Ekrem İmamoğlu, ilk genel kurulda vadettiğinin 2 katı zam teklifinde bulunarak tarihe büyük çelişkiler içerisindeki belediye başkanı olarak geçti. Biz meseleye siyasi ahlak olarak bakıyoruz. Yıllar geçtikçe elbette fiyat artışları ve güncellemeler olacaktır. Belediye başkanı vaat ettiğinin aksini yaparak halkı kandırmıştır” ifadeleriyle konuşmasına son verdi.






 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183