Daha önce gazetemizde ağırladığımız ve edebiyat üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiğimiz edebiyat dünyasının çınar isimlerinden Hacı Feridun Talayhan, yeni kitabıyla bir kez daha okuyucularıyla buluştu. “Gönülden Gönüllere Dosttan Dostlara Şiirler” adlı eser, şairin yarım asrı aşan şiir birikimini yansıtan önemli çalışmalardan biri olarak dikkat çekiyor.
“ŞİİRLERİMİ DOSTLARA VE İNSANLIĞA ARMAĞAN EDİYORUM”
79 yaşındaki Talayhan, yeni kitabını da önceki eserlerinde olduğu gibi dostlarına ve tüm insanlığa armağan ettiğini ifade etti. Hayatı boyunca işçilik ile edebiyatı birlikte yürüttüğünü dile getiren Talayhan’ın, katıldığı çeşitli şiir yarışmalarında elde ettiği ödüller de bulunuyor.
Şiiri bir yaşam biçimi olarak gördüğünü belirten Talayhan’ın eserlerinde; dostluk, insan sevgisi, hayat tecrübesi ve gönül dünyası ön plana çıkıyor.
HACI FERİDUN TALAYHAN KİMDİR?
Hacı Feridun Talayhan, 1946 yılında Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Ünlendi (Demirsıkan) köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini doğduğu köyde tamamladıktan sonra, 1966–1968 yılları arasında Çanakkale Gelibolu’da askerlik görevini yaptı.
Askerlik sonrası Türkiye’nin çeşitli illerinde inşaat sektöründe kalifiye eleman olarak çalışan Talayhan, meslek hayatını İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (İSKİ) emekli olarak tamamladı.
2001 yılında hac vazifesini yerine getiren Talayhan, ailesinden gelen şiir yeteneğini ve ilkokul yıllarından itibaren beslediği şiir merakını zamanla tutkuya dönüştürdü. Şiirleri; Gazi Yolu, Alemdar, İnsan ve Yaşam gazeteleri ile 1995 Antoloji Kitabı’nda yayımlandı.
Türkiye Şair ve Şiir Sevenler Derneği tarafından düzenlenen ödüllü şiir yarışmalarına katılan Talayhan, Şilt ve Mansiyon ödüllerine layık görüldü. Daha önce “Gönülden Gönüllere”, “Dosttan Dostlara” ve “Sırlar” adlı eserleri kaleme alan şair, evli ve 8 çocuk babasıdır.
Hem emekçi hem de sanatçı kimliğiyle öne çıkan Hacı Feridun Talayhan’ın hayat hikâyesi, şiire adanmış bir ömrün izlerini taşımaya devam ediyor.




