Öne Çıkanlar Son dakika FLAŞ HABER Önder Küçük belediye Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç

Bu haber kez okundu.

Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu’nda Muratbey imzası

 Bir bebeğin dünyaya geldiği ilk andan başlayan büyüme ve gelişme sürecinde beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle çocukluk döneminde edinilen sağlıklı beslenme alışkanlıkları çocukların ilerleyen dönemde sağlıklı birer birey olmasında büyük rol oynuyor. Konunun önemine dikkat çekmek amacıyla Çocuk Hemşireleri Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yenidoğan ve Çocuklarda Beslenme Sempozyumu, 25 Aralık Çarşamba günü, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplum sağlığına fayda sunma vizyonuyla sağlıklı beslenmeyi destekleyici inovatif peynirler üreten Muratbey, sempozyumun sponsoru oldu.

Çocuklar D vitamini ve kalsiyum açısından zengin peynirleri tüketmeli

Sağlık uzmanları ve çocuk hemşirelerinin katıldığı sempozyum da Muratbey Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu da bir konuşma yaptı. “Çocuk Sağlığında Kalsiyum ve D vitamininin Önemi” başlığı altında önerilerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Garipağaoğlu, son dönemde dünyada olduğu kadar ülkemizde de risk boyutuna ulaşan D vitamini eksikliğine dikkat çekti. Çocukların güneş vitamini olarak bilinen D vitamininden fazla yararlanamadığı günümüzde, bir çok hastalıktan korunmak için büyük öneme sahip bu vitaminin tamamlanması gerektiğine değinen Prof. Dr. Garipağaoğlu, “Kalsiyum kemik gelişimini destekleyen en önemli mineraldir. Ancak D vitamini olmadan kalsiyumun vücut tarafından emilimi gerçekleşmiyor ve kemiklere yerleşemiyor. Bu nedenle D vitamininin hem kemik sağlığı hem de genel sağlık üzerinde hayati bir önemi bulunuyor. D vitamini besinlerde çok az bulunuyor. Buna karşın D vitamini ile zenginleştirilen peynirler, içerdikleri protein ve D vitamini ile çocukların gelişimi için sağlıklı bir alternatif sunuyor.” dedi.

Çocukların hem fiziksel hem zihinsel gelişimi için D vitamini şart

Sempozyumda Muratbey’in D vitamini eksikliğine çözüm sunmak için geliştirdiği, Türkiye’de ilk, dünyada ise örnek olan D vitamini ile zenginleştirilmiş peynirleri de katılımcılardan tam not aldı. Özellikle çocukların sağlıklı gelişimi için hayati önem taşıyan D vitamini, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde son derece etkili bir vitamin. 100 gramı günlük D vitamini ihtiyacının %33’ünü karşılayan Muratbey Misto ile Muratbey Burgu Plus, Taze Kaşar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183