Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Ümraniye bir atıl alanı daha değerlendirdi

Atıl alanları ve binaları verimli şekilde değerlendirmesiyle 2019 yılından beri adından söz etttiren Ümraniye Belediyesi önemli bir projeye daha imza attı. Ümraniye’de bulunan ve atıl durumda olan Dudullu Osmangazi Korusu Ümraniye Belediyesi tarafından yeniden inşa edilerek İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birine dönüştürüldü.

ÜMRANİYE’Yİ AÇILIŞ HEYECANI SARDI

147 bin metre kare alana kurulan Osmangazi Millet Bahçesi’nin dumansız hava sahası olma özelliği bulunuyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, açılışı yaklaşan Millet Bahçesi hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.

Proje alanında incelemelerde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, projenin sadece Ümraniyeliler için değil tüm İstanbullular için nefes alma durağı olacağını söyledi ve açılışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla olacağının müjdesini de verdi.

GENİŞ ÖZELLİKLERE SAHİP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yapımını gerçekleştirdiği Dudullu Osmangazi Korusu yıllar içinde atıl duruma düştü. Ümraniye Belediyesi çalışmaları sonrası atıl durumda olan koruyu ‘Osmangazi Millet Bahçesi’ olarak dönüşüme aldı. 147 bin metre kare alana inşa edilen ve İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olacak olan Osmangazi Millet Bahçesi dumansız hava sahası olma özelliği taşıyor.

Millet bahçesinde, doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasına olanak sağlayan 5 adet barbekü alanı, bin 256 metrekare alana kurulan 300 kişilik kapasitesiyle yaklaşık 20 bin kitaba ev sahipliği yapan millet kütüphanesi, bisiklet ve yaya yolları, seyir terası, 750 metrekare 9 kademeli şelale ve özel peyzaj alanları ile birbirinden farklı üniteler bulunuyor.

 

Açılışı yaklaşan Millet bahçesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, basın mensuplarıyla birlikte golf aracına binerek millet bahçesini gezdi.

YILDIRIM: YEŞİL ALANI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Basın mensuplarına millet bahçesi hakkında detaylı şekilde bilgi veren Başkan Yıldırım, “Millet Bahçesi fikrini yayan ve hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak bizler de kullanılabilir yeşil alan miktarını arttırmaya çalışıyoruz. Ümraniye Millet Bahçesi’ni açtığımızda sadece Ümraniyelilerden değil çevre ilçelerden de vatandaşlarımızın ciddi talep gösterdiğini gördük. Şimdi de 2’inci millet bahçemizi vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Resmi açılışını da inşallah Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yapacağız” dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183