Öne Çıkanlar haberdesiniz kent yaşam gazetesi Son dakika haberler GÜNDEM

Bu haber kez okundu.

UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TÜRKÜ ZİYAFETİ
 

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Mahallesi Bağlama Topluluğu Öğrencileri ve halk ozanı Taner Özsoy, önceki gece unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi. Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Konsere Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi İkinci Başkanı Kemal Aslan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Taner Özsoy’un yetiştirdiği kursiyerlerden oluşan Uğur Mumcu Mahallesi Bağlama Topluluğu sahne aldı. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakılarak öldürülen 35 aydının anısına bestelenen “Türküler Yanmaz” adlı türküyü çalarak seslendiren bağlama topluluğu, anlamlı bir açılış yapmış oldu. Konserin ilerleyen dakikalarında yaşları 12 – 45 arası değişen yaklaşık 20 kursiyerden oluşan bağlama topluluğu, farklı pek çok halk türküsünü çalarak seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise sanatçı Taner Özsoy solo performans gerçekleştirdi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183