Öne Çıkanlar küçükçekmece belediyesi Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası YGS

Bu haber kez okundu.

Tatilciler Silivri’ye Akın Etti

lçesi’nde bayram tatilini geçiren tatilciler ilçeyi doldurdu.

9 günlük Kurban Bayramı tatili Silivri de herkesin yüzünü güldürdü. Daha çok Marmara illerindeki vatandaşlar ve İstanbul’da yaşayan burayı tercih ediyor.Tatilciler, gündüz sahillerde güneşlenip yüzerken, akşam saatlerinde yine sahilde olan bar-cafe- restoranlarda eğlenerek vakit geçiriyor.

“GEÇMİŞE YOLCULUK”

Kimisi de Silivri’nin tarihi yerlerini gezerek geçmişe yolculuk yapıyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın talimatıyla tarihi dokusu korunarak yenileme çalışması yapılan Kalepark Sosyal Tesisleri de ziyaretçi akınına uğruyor. Çok sayıda sosyal donatının yer aldığı tesiste, özellikle açık hava müzesi büyük beğeni topluyor. Yaklaşık 150 eserin sergilendiği müzede adeta geçmişe yolculuk yapılıyor. Ayrıca İstanbul’un tek kadınlar plajı olan ilçesi Silivri. Tarihi ve turistik ilçedeki oteller ve pansiyonlarda rezervasyonlar günler öncesinden tam doluluk oranına ulaştı. Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte konaklamalı ve günübirlik şekilde 100 binlerce ziyaretçi ağırlayacak ilçede tatilcilerin huzur ve güvenliği için planlamalar yapılırken, çeşitli tedbirler alındı.

“MARKA KENT MUTLU SİLİVRİ”

Konaklama yapacak vatandaşların güzel bir tatil geçirmelerini dilediğini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şöyle konuştu:

 “Silivri’miz 7 bin yıla yakın tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi mirası, coğrafi konumu, 42 kilometrelik sahil şeridi, verimli tarım toprakları ve ticaret sahaları ile birlikte eşsiz güzellikleri bünyesinde taşıyan, antik çağlara kadar uzanan geçmişi ile Bizans ve Osmanlı dönemi tarihsel dokusu içinde pek çok eser barındıran bir ilçemizdir. İstanbul ve başka illerden gelen gerek günü birlik gerekse yazlıkçı misafirlerimizi 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin konforlu bir yaşam sürdüğü ‘Marka Kent Mutlu Silivri’de ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bizler 7/24 görevimizin başındayız, ihtiyaç halinde her zaman yanlarındayız” dedi.

TARİHİ YERİ OLAN SİLİVRİ’NİN ÖNEMLİ YERLERİ

Silivri Recep Kaptan Çeşmesi - Silivri Ali Bey Çeşmesi - Silivri Ali Paşa Cami-Çantuğa Rum Kilisesi (Papazın Kilisesi) - Silivri Murat Çeşme -Germiyan Rum Klisesi - Silivri Selymbria Kalesi -Silivri Alexios Apokaukos Kilisesi Sarnıcı-Silivri Fatih Cami -Alexios Apokaukos Kilisesi -Beşli Yonca Havuzu - Silivri Gazitepe Meydan -  Havuzlu Çeşme- İncirli Çeşme- Yoğurthane Binaları- Silivri Kadıköy- Havuzlu Meydan Çeşmesi- Mimar Sinan Köprüsü (Sultan Süleyman Köprüsü)- Silivri Piri Mehmet Paşa Külliyesi - Silivri Selimpaşa Tarihi Evler- Selimpaşa Yeni Cami – Meryem Ana Kilisesi - Sarandi Arhiyeni Rum Okulu- Selimpaşa İkizli Çeşme Fener (Fanari) Kilisesi - Eksarhia Bulgar Ortodoks Kilisesi (Seymen Eski Camii) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183