Öne Çıkanlar ezgi dış cephe boyamaları yan fülüt bulut halay

Bu haber kez okundu.

TALCON’DAN METAVERSE EĞİTİMİ: DÜNYANIN İLK NFT SERTİFİKASI TALCON’DAN

TALCON Uluslararası Yazılım ve Bilişim TeknolojileriÜsküdar Bridge Restaurant’ta, Özge Kartal Çetin’in moderatörlüğünde eğitim içerikli bir toplantı düzenledi. Eğitim toplantısına Metaverse hakkında bilgi sahibi olmak ve Meta Evrene yatırım yapmak isteyen 25 iş insanı katıldı. Katılımcıların ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğu görüldü.  Toplantıda TALCON CEO’su Burak Ustaoğlu ve Yazılım Mühendisi Arda Kaan Aydilek, “Metaverse’den Web 3.0’a, blokzincir teknolojisinden artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin geleceğine” kadar birçok konuda sunumlarını gerçekleştirdiler.
 

‘YENİ BİR DİJİTAL PLATFORM ÇAĞINI HIZLANDIRIYORUZ’

Sunumuna ‘metaverse’ kelimesinin tanımını ve kökenine değinerek başlayan TALCON CEO’su Burak Ustaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Metaverse kelimesinin kökeninin NealStephenson’un 1992 tarihli romanı SnowCrash olduğunu söyleyebiliriz. SnowCrash’ın kahramanı Hiro ‘TheMetaverse’ adlı, çevrimiçi bir evrende yaşıyor. Gündüzleri pizza teslimatçılığı yapan Hiro geceleri ise VR süper kahramanı. Hiro, bilgisayar tarafından oluşturulan bu sanal evrende yaşamını sürdürüyor. İşte SnowCrash de bahsi geçen bu alan metaverse olarak bilinir. Hiro, romanda metaverse’yi “herkesin VR ile girdiği dünya çapındaki şehir” olarak nitelendiriyor.


“SEVDİĞİMİZ HER ŞEYİ DİJİTAL DÜNYAYA KAYDIRIYORUZ”
 

Metaverse kelimesi sıklıkla karşımıza çıkıyor. Peki nedir bu metaverse? Bunu en sade tanımıyla anlatacak olursak, metaverse; dijital alanlarda insanlarla birlikte olabileceğiniz sanal bir ortam. Bu tanımı internet ile bağdaştırabilirsiniz. İnternetin de bizlere ayını hizmeti sunduğunu söyleyebilirsiniz. Evet ama Metaverse, bundan biraz daha farklı. Rutinlerimizi, ilgi alanlarımızı, sevdiğimiz her şeyi dijital dünyaya kaydırıyoruz ve ilişkilerimizi farklı ortamlarda geliştiriyor, birçok faaliyette bulunabiliyoruz. Sanal ortamlarda arkadaşlarımızla bir araya geliyor, iş görüşmeleri gerçekleştirebiliyor hatta sanal evler bile inşa edebiliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun her türlü faaliyetlere katılım sağlayabiliyor hatta araba bile kullanabiliyoruz” dedi.


 

“SANAL GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ BÜYÜYEN BİR GÜÇTÜR”


Sözlerine sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini anlatarak devam eden Burak Ustaoğlu:

“Sanal gerçeklik gözlüklerinin pek çok farklı türü olsa da bizim gözümüzde hemen, headmounteddisplay dediğimiz, başa yerleştirenler canlanıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi; bilim, ticaret, üretim ve daha fazlasında kullanılan önemli bir araçtır. Sanal gerçeklik (VR), doğal dünyayı gizleyen, her şeyi kapsayan yapay ve tamamen sürükleyici bir deneyimdir. Artırılmış gerçeklik (AR), yapay nesneleri içeren dijital kaplamalarla kullanıcıların gerçek dünya görüşlerini geliştirir. AR, VR'den farklıdır çünkü sıfırdan yeni bir deneyim yaratmak yerine gerçek dünya deneyimine katkıda bulunur” diye konuştu.

“WEB3.0 GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLUYORUZ”

CEO Burak Ustaoğlu’nun ardından Web3.0 ve blokzincir anlatmak üzere sunumu devralan Yazılım Mühendisi Arda Kaan Aydilek sözlerine şöyle başladı:


“Özel şirketlere bu kadar fazla yetki vermemizin zorluğu; bizim çıkarlarımızla özel aktörlerin çıkarları arasındaki potansiyel çelişkidir. Bunu bugün sosyal medyada zaten görüyoruz ve bu sorunlar toplanan verilerle çok daha fazla büyüyecektir diye düşünüyoruz. Bu sorunun çözümü nedir? Bunun da çözümü aslında bizi Web3’e getiriyor. Gördüğünüz gibi karmaşık gelen bütün kavramlar; Metaverse, Blokzincir, Web3 bir yerde birbirlerine bağlanıyor, bağlanmak da zorunda.

“BİRÇOK FARKLI SEKTÖRDEKİ PROBLEMLERE ÇÖZÜMLER SUNABİLİR”
 

Blockchainin gerçek potansiyelinden, tüm kullanıcıların denk olduğu merkeziyetsiz bir çevre dahilinde faydalanılabilir. Böylece blockchain silinemez ya da kötü niyetli kişilerin eline geçemez. Blockchain herkes tarafından görüntülenebilir tek bir gerçek kaynağıdır. Uygun şekilde tasarlanmış blockchainler, finanstan tarıma kadar birçok farklı sektörden paydaşları zor durumda bırakan bir probleme çözüm getirebilir. Dağıtılmış ağlar geleneksel istemci-sunucu modeline kıyasla birçok avantaja sahiptir”dedi.

TALCON Akademi ile Yeni Bir Boyut adıyla gerçekleştirilen eğitim, sunumların ardından soru-cevap, VR gözlüğü deneyim ve fotoğraf çekimleri ile tamamlandı.Toplantıya katılan TALCON kurucu ortağı Neval Karagöz’de” 2030’lu yılların en önemli sektörlerinden birinde erkenden yerimizi almayı planlayarak TALCON’u kurduk. Sektörün öneminin henüz tam olarak kavranabildiğini söyleyemem. Metaverse evren insanlar tarafından anlaşılabilir olduğu ve yatırım açısından gerçek  potansiyeline eriştiği zaman TALCON’un yatırımcıların tercih ettiği öncü firmalardan biri olacağına inanıyoruz. ”dedi. TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183