Öne Çıkanlar DEPREM NE YAPMALIYIZ Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi haberdesiniz Avcılar Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tetik Bulamaç
banner279

Bu haber kez okundu.

Suç makinaları yakalandı

 İSTANBUL- İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Türkiye Güven Huzur Uygulamaları’ 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilirken,

uygulamaların en yoğun olduğu il ise yine İstanbul oldu. İstanbul’da bulunan 39 ilçede düzenlenen operasyonlara katılan ekipler şüpheli gördükleri şahısları tek tek arayarak,araçların ise iç ve dış aramalarını yaptı. 2 bin 340 emniyet görevlisinin katılımı ile yapılan denetimler 195 noktada gerçekleşti. Trafik kontrollerinin de yapıldığı denetimlerde polis helikopteri de havadan destek verdi.




                

195 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI

İstanbul'un 39 ilçesinde 195 noktada 2 bin 340 polisin katıldığı uygulamada 28 bin 430 kişi, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusuna tabi tutuldu. Ekipler, 8 bin 36 araç ile 614 iş yerini de denetledi. Yılbaşı öncesi ve sonrası için halkın can ve mal güvenliği ile huzur ve sükununun sağlanması, meydana gelebilecek asayiş ve terör olaylarını önlemek amacıyla gerçekleştirilen uygulamada, sorgulama sonucu bazı suçlardan arandıkları tespit edilen 195 kişi gözaltına alındı, 96 araç trafikten men edildi. Şüpheli kişi ve araçlarda yapılan aramalarda 8'i ruhsatsız, 5'i kurusıkı olmak üzere 13 tabanca, 310 gram uyuşturucu ile bir uyuşturucu hap ele geçirildi. Çalışmalar kapsamında kontrol edilen araçlar hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerinden toplam 191 bin 731 lira ceza uygulandı.

 






TÜRKİYE’DE 15 BİN 324 KİŞİ YAKALANDI

 

İlk olarak 9 Aralık 2016 yılında gerçekleştirilen uygulamaların sonuncusu ise en son 30 Aralık 2017 yılında gerçekleştirildi.  Son 1 yılda 9 kere düzenlenen uygulamalar kapsamında Türkiye genelinde 38 bin 613 nokta ve 150 bin 366 umuma açık yerde uygulama yapıldı. 4 milyon 729 bin 522 kişi sorgulandı ve cinayet, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık, FETÖ ve PKK terör örgütü üyeliği gibi suçlardan aranan 15 bin 324 kişi yakalandı.

Bilal ÇIĞRIM- Kent Yaşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183