Öne Çıkanlar yan fülüt ezgi bulut Eljif Elmastan muhteşem gol! Kale arkasından attı Elit Master Ligi Şampiyonu İstanbul Demirspor

Bu haber kez okundu.

Silivri Selimpaşa’da Unutulmaz Festival

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz tarafından ilçenin gelenek ve kültürel zenginliklerini korumak ve geleceğe taşımak için düzenlenen festival yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Festival kapsamında Selimpaşa Meydanı’nda en iyi kavun ve en lezzetli bamya yemeği yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda birinci olanlara yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere ise gram altın ödülü verildi. Ayrıca dereceye girenler check-up ile ödüllendirildi. Sahne programlarında ise halk oyunu gösterileri sunuldu. Ardından Sakiler Grubu’nun konseriyle davetliler eşsiz bir müzik ziyafeti yaşadı.

SİZE SÖZ VERİYORUM

Festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Yılmaz, “Geleneksel hale gelen ve 1974 yılından beri yapılan Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nde sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Biz, tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle, inci gibi sahilleriyle ‘Silivri’de Hayat Var’ diyoruz. Gençlerle, kadınlarla, Silivri’de yaşayan hemşehrilerimizle ‘Marka Kent Silivri’ye doğru el ele, kol kola, gönül gönüle yürüyoruz. 84 milyon vatandaşımızın görmek için gıpta ettiği, yaşamak için hayal kurduğu bir şehri yaratmak adına emin adımlarla yol alıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivri için üreteceğimizi, Türkiye için geliştireceğimizi söyledik. Size söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç yüksünmeden, hiç yılmadan çalışmaya, Silivri’de alın terine sahip çıkmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

SİLİVRİ’Yİ TÜRKİYE’YE DUYURUYORUZ

İlçenin tanıtımı için festivallere katılımın oldukça önemli olduğunun altını çizen Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak on parmağında on marifet olan kadınlarımızın ve eli nasırlı, emektar çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla Silivri’mizin meşhur lezzetleri olan böreğini, bamyasını, kavununu, domatesini, karpuzunu ve manda yoğurdunu, düzenlediğimiz geleneksel festivallerle tüm Türkiye’ye duyuruyoruz. Hem ilçemizi hem de bereketli topraklarımızda yetişen bu ürünlerimizin tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. Selimpaşa'mıza unutulmaz bir gece yaşatan Sakiler grubuna, yarışmamıza katılan değerli üreticilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

10. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’ne; MHP Genel Başkanı Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

SENAY GÜNCAVAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183