Öne Çıkanlar belediye Haber kağıthane spor merkezi Esnaf Odası küçükçekmece belediyesi

Bu haber kez okundu.

Sazlıbosna Barajı tehlikede

Başakşehir Şahintepe’de özellikle Deliklikaya ve Hadımköy yolu bölgesi kaçak hafriyat döküm alanı haline gelmiş durumda. Bölgede yapılan inşaatların yanı sıra İstanbul’un farklı noktalarında yapılan inşaatlardan çıkan hafriyatlar kimliği belirsiz kişilerce geceleri boş alanlara kaçak olarak dökülüyor. Şahintepe Mahallesi’nde boş alanlar, yapılan hafriyat dökümü nedeniyle inşaat atıkları ile doldu taştı. Atıkların içinde cam, kum, taş ve farklı türdeki atıklar yer alırken, vatandaşlar bölgenin kaçak döküm sahası olarak kullanılmasından rahatsız.

Kaçak dökümün arkasında yükselen gökdelenler

KİMYASAL SIZINTILAR SAZLIBOSNA BARAJI’NA KARIŞIYOR

Önlenemeyen kaçak döküm alanları çevre kirliliğine neden olurken inşaat atıkları arasında kimyasal içerikli atıklarında olması başka endişelerin artmasına neden oluyor. Endişelerin temel sebebi ise özellikle Sazlıbosna Barajı havzasında gerçekleşen kaçak hafriyat dökümünün sızıntılarının yeraltı sularına ve Sazlıbosna Barajı’na karışması. Bölge sakinleri endişeye ve tedirginliklere neden olan sorunun yetkili merciler tarafından bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.  İSA KARAARSLAN

ARŞİV GÖRÜNTÜLER: 

                                                                                                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183