Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Saç ekiminde merak edilenler

SAÇ DÖKÜLMESİ KADER Mİ?

Saç dökülmelerinin nedeni, genetik, hormonal ya da çevresel olabilir. Erkeklerde genellikle şakaklardan başlayan dökülme ilerleyip tepede kellik olarak kendini gösteriyor. Kellik genellikle tepe bölgesinde tamamen saçsızlığa neden oluyor ancak ense bölgesindeki saçlar etkilenmiyor. Bu tip saç dökülmesi saç köklerinin duyarlılığından kaynaklanıyor. Az da olsa, bazı hormonal düzensizlikler de saç dökülmesi sorununa yol açabiliyor. Bunların yanı sıra, stres, düşük protein alımı gibi çevresel faktörler de kelliğe neden olabiliyor.

Kişiyi fiziksel ve ruhsal yönden etkileyen saç dökülmesinin erken evrelerinde saç teli inceliyor ve saçın rengi açılıyor. Güçsüz ve cansız bir saç ortaya çıkıyor. Daha sonra, ön saç çizgisi geriliyor ve tepe bölgesinde açılma meydana geliyor.

Proteinsiz beslenme, tiroit hastalıkları, bazı bağırsak parazitleri, fazla çay ve kahve tüketimi, mide kanaması, basur, idrar yolu taşları gibi nedenlerle fazla kan kaybetme, dökülmenin nedeni olabiliyor. B12 ya da çinko eksikliği, diyabet, gizli şeker hastalığı da saç dökülmesiyle sonuçlanabiliyor.

Günümüzde rastladığımız çok genç yaştaki saç dökülmelerine ise küçük yaşlarda bilinçsizce jöle kullanımı sebep gösterilebilir.

Saçlarınız işte bu nedenle dökülüyor! Ama kader değil... Saçı azalan bu  besinleri bol bol yesin... - Galeri - Takvim

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILABİLECEK YÖNTEMLER VAR MI?

 -B12 vitamini ve folik asit eksikliği, saç dökülmesine neden olabildiği için eğer eksiklik varsa vitamin desteği alınmalı.

-Stresten olabildiğince uzak durulmalı.

- Dengeli bir beslenme programı benimsenmeli ve protein mutlaka bu beslenme programında yer almalı.

-Saç şekillendirici ürünler, sağlıklı saçlarda herhangi bir probleme neden olmazken, cılız ve zayıf köklü saçlarda dökülmeye yol açabildiği için bu ürünler kullanılırken dikkatli olunmalı. Saç ürünleri seçerken saçları ve saç köklerini güçlendiren ürünler ve hatta bunun için üretilen serumlar öncelikli olarak tercih edilmeli.

- Çinko ve demir eksikliğine karşı önlem alınmalı.

Çoğu zaman saydığımız eksikliklerin tamamlanmasıyla ve iyi bir saç bakımı ile dökülmelerin önüne geçmek çoğu zaman mümkün olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLEMENİN YOLLARI - Gazete Perfect

İNSANLAR NEDEN SAÇ EKTİRMELİ?

Çeşitli sebeplerden ötürü geri dönüşü olmayan saç kayıpları yaşayan kişilerin saç ektirmesi, onların eski görünümlerine kavuşmalarını veya o görüntüye yakın bir görünüme kavuşmalarını sağlayabilmektedir. Kişi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilen kellik sorunun ortadan kalkması kişinin eski yaşantısına geri dönmesini sağlayabilmektedir. Saç dökülmesine bağlı olarak psikolojik bütünlüğü zarar gören kişilerin daha iyi hissetmens yardımcı olabilir. Kendine güveninizi arttırır. Hayata bakışını değiştirebilir. Kişinin saçlı hali saçsız haline göre oldukça genç görünebilir. Genç olmakta insana mutluluk verebilir. Bu nedenle zamanında kaybettiğiniz saçlarınızla tekrar değişiklikler ile daha mutlu olabilirsiniz.

SAÇ EKİMİNİN KESİN ÇÖZÜM OLMADIĞI SÖYLENTİLERİ DOĞRU MU?

Saç dökülmesi için uzun yıllardır bitkisel ve medikal çözümler aranmaktadır. Saç dökülmesi veya kellik sorunundan mustarip olan kişiler kelliğe kesin bir çözüm yolu aramaktadır. Saç ekimi diğer medikal ve bitkisel çözümlerin aksine cerrahi bir tedavi yöntemidir. Kişinin kendi saç ve kıl kökleri yine kendisine aktarılmakta, kelliğe kesin çözüm olmaktadır.

SAÇ EKİM SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Hastamız operasyon için kliniğe gelir, operasyon için hasta hazırlanır, önlüğü giydirilip tıraş odasına alınıp saç tıraşı yapılır ve masaya alınır. Ekim yapılacak bölge cilt kalemi ile çizilir ve lokal anestezi yapılır. Daha sonra deri altı enjeksiyonla şişirilir. Mikro motorla işleme başlanır. Donör bölgeden greftler alınmaya başlar alınan greftler 3’lü, 2’li, 1’li olmak üzere ayrı ayrı solüsyonlarda bekletilir.

Greft alma işlemi bittikten sonra kanal açma işlemi başlar. Ekim yapılacak bölgeye lateral slit tekniği ile kanallar açılır, solüsyonda bekletilen greftler açılan kanallara yerleştirilir.

İşlemin ortalama süreci 4-6 saatte gerçekleşir.

SAÇ EKİMİNDE HANGİ YÖNTEMLER KULLANILIR?

Saç ekimi, saç dökülmesi sorunu ya da saç kaybı yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözüm yoludur. Saç kökünün artık aktif olmadığı, saçsızlığın oluştuğu alanlara sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemine saç ekimi adı verilmektedir. Saç ekiminde dökülen bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçları eklenmektedir. Saç ekimi tamamen kişiye özel planlanır ve uygulanır.

Saç ekiminde FUE VE DHI yöntemlerini kullanmaktayız.

Fue saç ekimi yöntemi dünyada yaygın bir şekilde kullanılan bir saç ekimi yöntemidir. Bu yöntem sırasında kafa derisi üzerinde kesi yapılmaz, deri üzerinde herhangi bir delme işlemi uygulanmaz.

Fue yönteminde; saç kökleri, donör bölge olarak seçilen bölgeden tek tek alınarak yani ciltten ayrılarak istenilen bölgeye implant edilmektedir. Donör bölgeden alınan saç kökleri istenilen bölgeye topluca değil de yine aynı şekilde tek tek ekilmektedir.

DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implant) tekniği ile yapılan saç ekiminin en önemli özelliği dikiş, iz ve kesi gerektirmemesidir. Bu tekniğin amacı başın arka kısmından ekilmek üzere alınan greftlerin dışarıda bulunduğu süreyi en aza indirgeyerek daha sağlıklı ve güçlü olmalarını sağlamaktır.

Donör bölgeden ekilmek için alınan saç kökleri / greftler için, saçların ekileceği bölgelere herhangi bir delik açılmaz ve saç kökleri kullanılan özel uçlar ile direkt olarak ekilir.

Ekim yapılacak bölgeye delik açılmıyor oluşu, ekilebilecek kök sayısını da oldukça çoğaltmakta ve daha yoğun ekim yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Bu teknik klasik FUE tekniğine gore daha zahmetli ve uzun sürmekte, öte yandan kesi olmadığı için iyileşme sürecinin de daha hızlı olmasını sağlamaktadır.

Bu yöntem ile yapılan saç ekiminin en önemli özelliği, ekilmek üzere alınan Greft’lerin dışarıda bulunduğu süreyi en aza indirgeyerek daha sağlıklı ve güçlü olmalarını sağlamaktır. Saçların ekileceği bölgelere herhangi bir delik açılmaz ve saç kökleri özel uçlarla direkt olarak saç derinize ağrısız ve acısız olarak yerleştirilir.

DHi saç ekiminin FUE saç ekiminden farkı nedir? - Estetik

OPERASYON SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLER?

Saç ekimi ekim öncesi ve sonrasıyla birlikte tam olarak bir yılda tamamlanan bir süreçtir. Saç ekimi operasyon sonrasına, kızarma ve kabuklanma, kabukların dökülmesi ve şok dökülme süreçleri gerçekleşir. Bu süreçler tamamen normaldir. Ekilen saçların tamamının çıkması ve tedavinin başarısının tam olarak görünmesi bir yıl içerisinde olmaktadır.

Saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli birkaç husus vardır. Bunlara dikkat etmeniz saç ekimi operasyonunun başarılı sonuçlar vermesi ve kaliteli bir iyileşme süreci geçirmeniz için elzemdir.

3 güne kadar;

-Ağır fiziksel aktiviteden uzak durulmalıdır.

-Stresten uzak durulmalıdır.

-Operasyon sonrası ilk günlerde sigara, çay, kahve ve alkol tüketimi yapılmamalıdır.

-Saçlar yıkanmamalıdır.

-Saç ekilen bölge üzerine yatılmamalı, fiziksel darbeden kaçınılmalı, kaşınmamalıdır.

-Direkt güneş ışığına çıkılmamalıdır.

15 güne kadar;

-Enfeksiyon riskinden dolayı havuz ve denize girilmemelidir.

-Sıcak veya soğuk su yerine ılık su ile duş alınmalıdır.

-Saç ekimi yapılan bölge direkt güneş ışığı ve yağmurdan korunmalıdır.

SAÇ EKİMİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN NEDİR?

Saç ekiminin başarılı geçmesi için doğru zamanlama oldukça önemlidir. Bu noktada kişide yaşanan saç dökülme seviyesi, saç ekiminin ne zaman yapılması gerektiği ile yakından ilişkilidir. Saç dökülme seviyesi belli bir noktaya gelmemiş kişilerin saç ekimi yaptırması doğru değildir. Bununla birlikte saç dökülmesi yoğun bir şekilde devam eden kişilerin de saç ekimi yaptırmaması gerekir.

Saç ekimi için en uygun zaman saç dökülmesinin %60 oranında tamamlandığı ve yoğun dökülme sürecinin sona erdiği dönemdir. Saç dökülmesi belirli bir seviyeye gelmeden önce yapılan ekimlerde ikinci bir ekim gerekebilir. Bu yüzden ekim için yoğun dökülmenin bitmesini beklemek gerekir. 30’lu yaşlarda saç dökülmesi durur. 30’lu yaşlar saç ekimi yaptırmayı düşünenler için en uygun dönemdir. 30 yaşına ulaşıldığında dökülecek olan saçların dökülmesi tamamlanmış olur. Bu yaştan sonra yapılacak saç ekiminde tekrar dökülme riski bulunmamaktadır. ELİZAN FİDAN

Detaylı bilgi için Replay Hair Sağlık Danışmanlık Hizmetleri'ni 'Büyükdere Cad. Esentepe mah. Maya Akar Centr No: 100-102 Regus Şişli'  adresinde ziyaret edebilir veya  539 605 37 27 / 212 800 56 25 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

 Replay Hair Sağlık Danışmanlık Hizmetleri İşletme Müdürü Eray Ülker ve Saç Ekimi Uzmanı Soner Kalmak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183