Öne Çıkanlar GÜNDEM CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran Büyükçekmece Belediyesi

Bu haber kez okundu.

Renk Değişimi Alglerden Kaynaklanıyor

 

  1. İstanbul'da su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı'nın üzerini yeşil ve mavi tabaka kapladı. Suyun üzerine ayrı bir katman oluşturan tabakanın göl kenarındaki otlara ve taşlara da bulaştığı da görüldü. değişimi gören vatandaşlar endişeye kapıldı. bir çevre felaketi olmasından korkan bölge halkını rahatlatan açıklama İSKİ'den geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığının İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ekipleri barajdan numune alarak inceleme başlattı. Konuya ilişkin İSKİ açıklama yaptı. Yapılan açıklamada , "Sazlıdere Barajı'nda meydana gelen renk değişimi doğal bir süreç olup, suyun durgunlaşması sebebiyle ortaya çıkmıştır. Mavi ve yeşil renkteki alglerin oluşturduğu bu durumun ortalama 10 gün içerisinde ortadan kalkması ve suyun normal haline dönmesi beklenmektedir. Öte yandan alglerin meydana geldiği kısım, barajın su alma yapısından uzak ve alglerin miktarı da azdır. İSKİ'nin İstanbul'a 365 gün 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su sağladığını hatırlatarak saygıdeğer İstanbullulara önemle duyururuz" ifadelerine yer verildi.

ALG NEDİR? Algler ekosistem bakımından büyük bir öneme sahip bulunmaktadırlar. Algler halk arasında "su yosunu" olarak bilinmektedir. Algler, deniz ve göl ile birlikte derelerde de yaşayan esasında çok çeşitli olmasına rağmen yeşil bir örtü biçiminde görülen canlılara denir. Algler klorofil içeren, çiçeksiz ve sporlu canlılardır. Algler farklı farklı türleri olan canlılardır. Alg türlerinin bazıları çok yararlı iken bazı alg grupları ise zararlıdır.

 Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183