Öne Çıkanlar gündem haber CHP bisiklet dikilitaş İpekyolu Dergisi

Bu haber kez okundu.

“Otopark Varda, Biz Mi Park Etmiyoruz?”

BENZİN VARDI, ŞEKER VARDI, ŞERBET YAPIP BİZ Mİ İÇTİK?

Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Merhum Süleyman Demirel’in, “ Benzin vardı, şeker vardı, şerbet yapıp biz mi içtik?” şeklinde meşhur bir sözü vardır. İşte bu sözün günümüzde uyarlaması yapılacak olsa, en çok Sefaköy Halkalı Caddesi’nde Kemalpaşa ve Kartaltepe mahallelerinin kesiştiği bölgedeki otopark mağdurlarına yakışırdı. “ Sefaköy’de otopark var da biz mi park etmiyoruz?” diye isyan eden bölge halkı araçlarının sürekli çekilmesinden ve ceza yazılmasından şikayetçiler. Sefaköy Halkalı Caddesi’nde Fevzi Çakmak Mahallesi bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yeraltı otoparkı bulunuyor. Fakat bu yeraltı otoparkı yerleşim alanına uzak olduğu için tam kapasiteli kullanılamıyor. Ancak bankaların ve iş alanlarının yoğun olduğu Halkalı caddesinin Kartaltepe ve Kemalpaşa bölgelerinde araç kapasitesi düşük olan üç küçük otopark da bulunuyor. Caddenin Kartaltepe Mahallesi bölümünü ise İSPARK işletiyor. Fakat mevcut park kapasitesi bölgenin ihtiyacını karşılamaya yetmiyor. Park yerlerini erken gelenlere kaptırmış olan vatandaşlar gün içerisinde ara sokaklara ve caddenin Kemalpaşa Mahallesi bölümüne araçlarını park ediyorlar. Bu park etmeler sonucunda da araçları ya trafik ekipleri tarafından çekiliyor ya da ceza yazılıyor.

HEM VERGİSİ ÖDENİYOR, HEM PARK ÜCRETİ

Araç sahiplerine göre emniyet görevlileri otopark sıkıntısı olduğunu  vatandaşların başka çare bulamadıklarını bildikleri halde sık sık yasal işlem uyguluyorlar. 25 Mart 2021’de çıkan yönetmelikle ilgili ‘ Otopark yönetmeliğindeki değişiklik işe yaramadı’ başlığıyla bir haber yayınlamıştık. Haberimizde görüşlerine başvurduğumuz  MMOB Mimarlar Odası Trakya Büyükkent Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, otopark başına ücretlendirmelerin sorulması üzerine “Bir kere otopark ihtiyacı kamu hizmetidir. Yani kamuya yapılacak bu hizmet için ayrı bir ücret alınmasını doğru bulmuyorum. Vatandaş hem aracı alırken yüklü bir vergi ödüyor hem arabaya benzin alınca vergisini ödüyor. Tüm bu ‘hizmet almak için’ ödenen vergilerin üstüne bir de aracı park etmek için ayrı bir bedel ödemek zorunda kalıyor.”  açıklamasını yapmıştı.

BULABİLDİĞİMİZ YER ÜCRETLENDİRİLSİN”

Bölgedeki otomobil sahipleri yeterli kapasitede otopark imkanı yokken ceza kesilmemesini ve araçların çekilmemesini park ettikleri yerlerden de resmi olarak park ücretlerinin alınmasını talep ediyorlar. Vatandaşlar,  Fazlıoğlu’nun dediği gibi vergisini ödedikleri için ayrıca park ücreti ödemeye karşı çıkmak bir tarafa dursun araçlarına bulabildikleri yere ücret ödemeye razı durumdalar. “ Araçlarımız için bulabildiğimiz yer ücretlendirilsin” diyorlar.

KUTU

ATATÜRK PARKI ALTINA OTOPARK YAPILACAK

Bölgede TORKAM E-5 Çarşı’nın otoparkı faaliyete geçiyor. Yakın zamanda da TOKİ ve TORKAM şirketinin anlaşması gereğince Kartaltepe Mahallesi Atatürk Parkı alt zeminine katlı otopark inşaa edilecek. İşin yapımını ve maliyetlerini TORKAM karşılayacak. Yapımı planlanan otoparkın bir an önce hayata geçmesini bekleyen bölge halkını oldukça rahatlatacak olan çalışmanın önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor. Otoparkın yerüstü bölümünün ise yeniden Atatürk Parkı olarak düzenlenmesi bekleniyor.

Sümeyra DUĞAN / Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183