Öne Çıkanlar Türkiye FETÖ Next Level Tera Çebi İstoçspor

Bu haber kez okundu.

ÖRNEK ÇİFTÇİ ALİCAN AKÇAN KARPUZDA ÜÇÜNCÜ HASADINI YAPIYOR.

Bölgede 20 Haziran’da yetiştirdiği karpuzlarla herkese örnek olarak para kazanılacağında ispatlayan Alican Akçan ,üçüncü hasadını yaptığını söyledi. Yeni hasat üçüncü doğal karpuzlarını piyasaya sürdü.
Doğu Anadolu´nun Karpuzu Iğdır´dan Ürünleri bölge illerine gönderen Alican Açkan,20 Haziran’da ilk ürününün hasadını yaparak kilosunu 3 ile 4 liraya satarak güzel para kazandığını belirterek ürünlerinin doğal olmasına ciddi önem verdiğini vurguluyarak ,benim karpuzlar doğaldır. Damar yoktur damarlı karpuzlar kabak aşılıdır. Tadı yoktur. En iyi karpuzun sapı ince olur.”dedi.

Iğdır’ın Oba köyünde üretilen örtü altı olarak erken üretilen 15-30 kg karpuzlar 20 Haziran da piyasada satılmasının ardından ikinci ürününün 20 Temmuz da üçüncü ürünün hasadını da 26 Ağustos’ta yapan Alican Akçan, üçüncü hasadım devam ediyor 20-25 gün devam edecektir. Güzel para kazandım. Şimdi fiyatlar düştü ama yine de üretmeye devam edeceğim.” Dedi.

Iğdır´da yaklaşık 8 bin dönüm alanda karpuz ekimi yapıldığı üretilen karpuzların toplanması için mevsimlik işçiler, tarlalarda yoğun mesai yapıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine gönderilen karpuzlar dan bu sene 30 bin ton üretimi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183