Öne Çıkanlar Don Ve Buzlanma İNSANI İMAMOĞLU: KÜÇÜKÇEKMECE METRO HATLARININ MERKEZİNDE OLACAK Sultangazi Belediye Başkanı Dursun Liseli Gençlerin Mezuniyet Mutluluğuna Ortak Oluyor Yalçın Akdoğan

Bu haber kez okundu.

MİLLİ SPORCUDAN KÜÇÜKÇEKMECE PATİLERİNE DESTEK

Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde yaşayan hayvanseverlerin oluşturduğu Cennet Mahallesi Patileri olarak faaliyet gösteren gönüllüler grubu eski milli futbolcu Fatih Akyel’i misafir etti. Akyel’in yanı sıra komşu mahallede aynı amaçla faaliyet gösteren Yeşilova Canları ekibi ve Cennetin Kedileri ekibi de etkinliğe destek verdiler.

Gönüllü besleyicilerle sokak hayvanlarının bakım ve tedavi zorlukları üzerine konuşan milli sporcu, hayvan severlerden daha çok mama ve klinik tedavi desteği gerekliliğine dikkat çekmek için sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi. Akyel, duyarlılık gösteren hayvanseverlere destek olmak için organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

‘’BELEDİYELERE GÜVENEMİYORUZ’’

Cennet Mahallesi Patileri kurucusu Selin Kalma, düzenli besleme yapmak için belediyelerden yardım alamadıklarını dile getirirken, yaralı hayvanların tedavisi için de bakım evlerine güvenemediklerini belirtti. Kalma: ‘’ Belediyelere güvenerek hayvanları tedaviye, bakım evlerine bile gönderemiyoruz. Çünkü hemen bize telefon geliyor kediniz X oldu. Bu yüzden ne yapıyoruz sokaktaki bütün hasta canlarımızı özel kliniğe götürüyoruz. Şu an benim iki bin beş yüz, üç bin lira kliniğe sokak canı borcum var.’’ sözleriyle yaşadıkları tedavi sorunlarına dikkat çekti.

‘’BELEDİYELER TEMİZ MAMAYLA ANLAŞSIN’’

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi dahil olmak üzere ilçe belediyeleri tarafından sokak havyalarına dağıtılan kuru mamalar kalitesizliğiyle tepki çekiyor. Besleme gönüllülerinin belirttiğine göre hayvanlar bu mamaları koklayıp bırakıyor, veya hiç yanaşmıyor. Belediyeden temiz mama ve yeni besleme istasyonları talep eden Kalma, ‘’Hayvanlar o mamayı yiyemiyor. Hatta ben belediyeden şunu rica ediyorum siz fakir değilsiniz temiz mamayla anlaşın. Mamalar iğrenç kokuyor ve hayvanlar daha kokusunu aldığında kaçıyor.’’ sözleriyle de belediye tarafından dağıtılan kuru mamaları eleştirdi.

‘’ONLARIN AĞZI VAR DİLİ YOK’’

Özellikle yaz aylarında susuzlukla mücadele eden hayvanların sıcaktan telef olmaması için sokaklarda su kapları bulunması çok önemli. Belediyeler bunun için belirli noktalara su kapları koysa da hayvanlar kötü niyetli insanların zulmünden kurtulamıyorlar. Su kapları zarar gören, çalınan veya içine atık madde dökülen hayvanlar için savaştıklarını belirten Cennet Mahallesi Patileri kurucusu Selin Kalma, ‘’Onların ağzı var dili yok. Acıkıyorlar, susuyorlar ama sıkıntılarını dile getiremiyorlar.’’ sözleriyle bir kez daha hayvan severlerin el ele vererek sokak canlarını koruması gerektiği çağrısını yaptı.

KÖSE ‘’RESMEN DİLENCİ OLDUK’’

Sokaktaki canlılar için mama bulmanın, yaralı veya hasta olanları tedavi ettirmenin olanaksızlığına dikkat çeken ‘’Yeşilova Canları’’ gönüllüsü Refiye Köse, ‘’Bütün hayvan besleyicilerinin ana problemi mama ve klinik. Mamalar çok pahalı olduğu için desteklerimiz yarı yarıya düştü. Yardım yapan insanlar aslında daha fazlasını vermek istiyorlar ama hayat şartları malum, veremiyorlar. Son altı aydır inanın perişanız. Lokantaları geziyoruz ve resmen dilenci olduk.’’ diyerek maddi durumu elveren hayvan severlerden yardım istedi. Son aylarda özellikle besleme noktaları yüzünden çevre esnafıyla kavga ettiklerini belirten Köse, faaliyetlerinden dolayı aşağılanmaya başladıklarını, hatta hayvanların mama ve su kaplarına kasıtlı olarak zarar verildiğini veya mamaların çalındığını belirtti.

NAZLICAN KARAALİ – KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183