Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

“Meğer Hançerli ekonomistmiş!”

Avcılar depremden günümüze kadar kaderine terk edilmiş bir ilçe olduğu söyleyen Selçuk Akgül, “1999 depremi Avcılar’da birçok insanımızın göçüne neden oldu ve Avcılar’a birçok göç oldu. Üzülerek söylüyorum ki 10 tane mahallemiz var. 1 tane kültür merkezimiz var onunda kapasitesi ve işlevselliği belli. Maalesef ki Avcılar’da uzun yıllardır ciddi bir tiyatro etkinliği bile yok. Avcılar‘ın kendi yetiştirdiği özel tiyatrolara da sahip çıkılmış değil. En çok ihtiyaç duyduğumuz etkinliklerden iyice uzaklaştık. Spor tesisi yok. Avcılar’da sosyal yaşam alanları yok. Ancak durum ortada ve deprem gerçeği ilçemizin önceliğidir. Kentsel dönüşümde yarım yamalak bir şekilde ilerliyor. Avcılarlı bu işten ne kadar memnun o da tartışılır.” dedi.

AVCILAR İÇİN ÜZÜLÜYORUZ, ENDİŞELİYİZ!”

Akgül: “Avcılar’da şu an bir deprem olsa kaçış yolunuz yok. Burada bir toplanma alanı yok. Sosyal projelerin dışında birde böyle bir gerçek var. Marmara Caddesi’nin facia durumundan bahsetmiyorum bile. Marmara Caddesi bizim için önemli bir cadde ama şuan orada yürümeye bile dikkatli olmamız gerekiyor. Takılıp düşebilirsiniz. Zemin kötü. Temizlik yok. Olası bir felakette kaçışımız bile hesaplanamıyor. Kaosun içindesiniz. Avcılar modern bir şehir olması için biz Deva Partisi olarak fizibilete çalışmalarımızı yapıyoruz. 5-6 ay içerisinde sonuçlanacak. Şu anda Avcılar modern bir kentten çok uzakta. Sokaklarında vatandaşlarımız artık yürüyemiyor. Kentsel dönüşüm nedeniyle bunlar halının altına süpürülüyor ama benim anladığım şehircilik bu değil. Nefes alacak alanlarımız yok. Biz şu anda Avcılar için çalışıyoruz. Onu yapacağız, bunu yapacağız diye vaat verip sonra onları yapamayacaksak biz bu işi yapmayalım. Bu Türkiye’nin de karayan yarası. Avcılar için üzülüyoruz. Endişeliyiz. Bizim bir tarafımız göl. Bir tarafımız deniz. Bunu turizmsel olarak işlemler yapılması gerekirken biz yolda yürüyemiyoruz” şeklinde konuştu.

“HANÇERLİ’NİN HUKUKÇU OLDUĞUNU BİLİYORDUM MEĞER EKONOMİSTMİŞ”

Avcılarda kontrolsüz bir dönüşüm var vurgusunu yapan Akgül: “O işle ilgili bir beyin takımı falan yok. Hasbelkader iş yürüyor. Şu anda yapılan yapılarda ne bir mimari, nede bir denetim var. Belediyenin bir şekilde binaların altına otopark zorunluluğu getirmesi lazım. Trafik sorunu çıkılamaz hale geliyor. Arazisi yoksa araziyi alıp kamulaştırması gerekiyor. Avcılar Belediyesi bütçesini fazla verdi. Hiç bir icraat yapmazsanız o bütçe zaten fazla verir. Parklar yapmazsanız, yeni bir yatırım yapmazsanız. Hedefi tutturmuş olursunuz bütçede fazla verir. Ben Turan Hançerli’nin hukukçu olduğunu biliyordum. Meğer ekonomistmiş.” dedi. 

Toplantının ardından İlçe Başkanı Akgül tarafından katılım gösteren basın mensuplarına hediye takdim etti

SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183