Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye sıcak gelişme

Bu haber kez okundu.

Küçükçekmece’nin DEVA’sı meydanı boş bırakmıyor

DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanlığı, Av. Eda Ateş Adıyeke önderliğinde, saha mücadelesinde vites artırdı.

Adıyeke, İstanbul Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Yeneroğlu’nu ve basın mensuplarını Küçükçekmece Soğuksu Sosyal Tesisleri’nde bir araya getirerek seçim çalışmaları kapsamında özel bir sohbet organize etti. Güneşli bir havada Küçükçekmece Gölü kenarındaki sosyal tesislerdeki toplantıda, artık iki hafta kalmış seçimler için kamuoyunun merak ettiği sorulara yanıt verildi.

ADIYEKE: GENEL MERKEZDEN ALDIĞIMIZ IŞIĞI SEÇMENE YANSITIYORUZ

Küçükçekmece olarak son hazırlıkların ve seçim güvenliği konusundaki çalışmalara ilişkin soruya yanıt veren DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Eda Ateş Adıyeke, “Biliyorsunuz ortak listeyle giriyoruz. İttifak partilerimizle kendi içimizde bir çalışma yaptık. Özellikle İYİ Parti ile sandık güvenliği noktasında destek alışverişimiz oluyor. Bazı sandıklarımızda açıklar vardı. O sandıklarda görevlendirmelerimizi yaptık. Açık olan mahallelerimizde açıkları kapattık. Umarım seçim günü bu çalışmalarımızın meyvesini toplayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor ve her gün sahadayız. İttifak olarak sahadayız ve birbirimize destek oluyoruz. Genel merkezimizden aldığımız ışığı mahallelere, seçmene yansıtıyoruz.

YENEROĞLU: FARKLILIKLARIMIZ KAYNAKLI ENDİŞELERİ HER GEÇEN GÜN GİDERDİK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Bizim seçmenimizin bir kısmı CHP’ye oy vermeyecek” söylemi hatırlatılan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Yeneroğlu, “Bir hakikati genel başkanımız ifade etti. Bu endişeleri biz göz ardı edersek samimi olmayız. Ama bu endişeleri ortadan kaldırmak için sayın Kılıçdaroğlu yoğun çaba sarf etti. Ne dedi? “Cumhuriyeti Demokrasi ile taçlandıracağız” demek ki yeterince demokratik bir Cumhuriyette değiliz. Biz DEVA olarak da özgürlükçü demokrasiyi savunan bir partiyiz. Hukukla donatılan ve hiçbir ideolojisi olmayan bir devlet anlayışı istiyoruz. Ülkemiz hiçbir zaman bu noktaya gelmedi. Bizim ortak Anayasa çalışmasında bunu güçlü bir şekilde vurguladık. Bizim ve ittifak içindeki diğer partilerin demokratik anlamda ciddi farklılıkları var. DEVA seçmeninin de doğal olarak kaygıları ve endişeleri var. Diğer partilerin de bizimle ilgili soru işaretleri vardır. Bunları da reddedemeyiz. Dolayısıyla orta noktada buluşup diğer ortaklarımızı da bu noktaya getirmektir bizim amacımız.

Biz anlattıkça, genel başkanımız ve parti yetkilileri anlattıkça özellikle CHP’lilerin ortamlarına da yoğun bir şekilde katıldığım için biliyorum; birçok noktada birbirimizi çok iyi anladığımızı ve kendi seçmenimizi de CHP seçmeninin de ortak isteklerini çok iyi anladığımızı gördüm. Biz bir ortaklık yapıyoruz bunun bir mutabakatı var. İnsanlarımızdan da bu çerçeve için oy istiyoruz. Bu mutabakat DEVA’nın temel felsefesini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Ben inanıyorum ki bu kalan iki haftada da seçmenimiz kararını verecek ve bu demokratik değişimi onaylayacak.”

“ÖZGÜRLÜKÇÜ TOPLUM ANCAK ANTİ OTORİTER BİR YÖNETİMLE MÜMKÜNDÜR”

Devletin tüm ideolojilerden ve dini inançlardan sıyrılmasının çok önemli olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Yeneroğlu, “Biz devletin ne ideolojisi ne dini inancı ne de herhangi bir dünyevi görüşü olsun istiyoruz. Devlet her konuda nötr olur, aksi takdirde devlet bir hakem olamaz. Özgürlükçü laikliği benimsemiş bir devlet, hiçbir vatandaşına bir ideoloji veya dini inanç empoze etmez. Bu Anayasal devletin zorunlu bir özelliğidir.” dedi.

Son olarak seçmene bir mesaj veren Yeneroğlu, “Ben her yerde bunu görüyorum; bırakın 20’li yaşları 30’lu yaşlardaki seçmen bile artık başka bir iktidar hatırlamıyor. Büyük bir değişim isteği var. O kadar öfke, kutuplaşma arttı ki gençlerimiz geleceğini bu ülkede görmüyor. Bu iktidarın tekrar seçimi kazanması durumda ülke daha otoriter bir rejime gidecek. AK Partili vatandaşlarımıza da sesleniyorum benim mesajım; Lütfen bu demokratik değişime fırsat verin. Biz sizin endişelerinizi çok iyi biliyoruz. Biz kaybedeni olmayan bir seçim yaşayacağız emin olun 86 milyon kazanacak.” ifadelerini kullandı. Fazıl Anıl Kılıçlı-Süleyman Çay/KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183