Öne Çıkanlar Kabak çekirdeği Kentsel dönüşüm Kartal Belediyesi eski Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü güngör karakoç İsrafil Köse

Bu haber kez okundu.

Kars, Ardahan Ve Iğdırlılar festivale hazırlanıyor

Merkezi İstanbul’da bulunan KAISAD, Beylikdüzü Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleşecek olan etkinlik için çalışmalarına başladı. Dernek başkanı Orhan Gökçe, geçtiğimiz günlerde Gürpınar’da hizmet veren MAYA Restaurant’ta kahvaltılı toplantı düzenleyerek, etkinlik hakkında bilgi verdi.

BÖLGEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ
Ev sahipliğini Maya Restaurant’ın yaptığı kahvaltılı basın toplantısına katılan çok sayıda yöre dernek başkanı ve yöneticisi sırasıyla söz alarak görüş ve önerilerini sıraladı. Kars, Ardahan ve Iğdır illerini daha yakından ilgilendiren bir etkinliğe imza atmak için toplandıklarını söyleyen (KAISİAD) Başkanı Orhan Gökçe, “Amacımız Kars, Ardahan, Iğdır tanıtım günlerine hemşerilerimizin geniş mutabakatını sağlamak ve fikir alarak hatasız ve en iyisini yapmaktır” dedi.
Gökçe, “3 ilin yapacağı etkinlikler neler olacak?” şeklinde gelen bir soru üzerine şu açıklamada bulundu. “Öncelikle biz üç il düne kadar birdik ve hala da biriz. Çünkü coğrafi olarak üçe bölünsek de, kültürel değerlerimiz aynıdır. Bunun için dışarıdan bakılınca gerçekten zor gibi görünse de bizim için kolay çünkü zaten biriz.



KARS, ARDAHAN VE IĞDIR TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİDİR
Ayrıca Kars, Ardahan ve Iğdır’ın çok önemli bir özelliği var oda şudur. Bu 3 il, Türkiye’nin adeta minyatürüdür yani mozaiğidir. Farklı din ve kültürlerin hayat bulduğu ve barış içerisinde yaşayabildiği tek yerdir. Düşünün ki bugüne kadar ayrışmanın, olayların en az olduğu 3 ilden bahsediyoruz. Belki bizleri farklı yerlere çekmek isteyenler olabilir ama o bölgenin insanı bunlara hiçbir zaman boyun eğmedi barış ve kardeşlik adı altında çok güzel bir birliktelik sağladılar. Türkiye’deki büyük illerin çoğunluğu tanıtım günlerini yapıyor.





KAISAD OLARAK BARIŞ SEMBOLÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Bizde KAISAD olarak belki gecikmiş bir etkinlik ama bir adım atmak istedik. İstanbul’daki hemşehrilerimize ve başta İstanbullulara olmak üzere bu etkinlik ile bölgemizin kültürünü, yöresel ürünlerini, sanatını kaynaştırıp bölgede bir barış sembolü oluşturmak istiyoruz. Burada sizin aracılığınız ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da teşekkür etmek istiyorum.



Yer konusunda çok duyarlı davrandılar ve özellikle bizden rica ettiği bir şey var. Bu güzel günlerin anısına güzel bir slogan bulalım. Kars’ta bu kadar ayrı kimliklerin nasıl barış içinde yaşadığını anlatalım. Bunu sloganlaştırarak bu etkinlikte öne çıkaralım demişti. Biz de iyi bir sloganla bu etkinliği taçlandıracağız.”

Celal Karaali-Kent Yaşam

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183