Öne Çıkanlar Halkın Tepkisi ITVS Ediyor SAGEM ab

Bu haber kez okundu.

Karamahmutoğlu: Hemşerim İmamoğlu lehime adaylıktan çekilip jest yapabilir

31 Mart’ta Türkiye’nin yerel yönetimlerini 5 yıl boyunca yönetecek isimler belirlenecek. Yerel seçimlere çok az bir süre kala, Zafer Partisi geçtiğimiz genel seçimlerde olduğu gibi dengeleri değiştirme bağlamında bir politika izliyor. Zafer Partisi’nin bu çerçevede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tercihi, ülkücü camianın ‘Başbuğ’ olarak nitelediği Milliyetçi Hareket Partisi kurucu lideri Alparslan Türkeş’in atadığı eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu oldu.

Geçtiğimiz günlerde adaylığı resmi olarak duyurulan Mahmutoğlu, haber merkezimize konuk olarak, Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali, Haber Müdürümüz Tayfun Ercan ve Genel Koordinatörümüz Sümeyra Duğan tarafından ağırlandı.

Ziyarette samimi bir sohbet gerçekleşirken Azmi Karamahmutoğlu, sonrasında Celal Karaali’nin sorularını yanıtladığı bir söyleşiyi kamuoyuna sundu.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Azmi Karamahmutoğlu’nu kısaca tanıyalım.

1966 Trabzon doğumluyum. Öğrenim hayatım lise bitene kadar Trabzon’da oldu. Mersin Çukurova Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nde ön lisans yaptım. 80 sonrası siyasi hayatım başladığında Mersin’de Milliyetçi Çalışma Partisi’nin kuruculuğunu yaptım. Sonrasında İstanbul’a geldiğimde İstanbul Ülkü Ocakları’nda görev aldım. İl Teşkilatı yönetiminde bulundum. 94 yılında Bursa Ülkü Ocakları Başkanı oldum. İstanbul’un ilçelerini 2 teşkilattan 120’ye çıkarttık. Avrupa yakasında birçok ilçede kurucuyum. Yine 94 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ne gittim. Orada teşkilat yapılanmasını sağladım. 1996 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanı oldum.

Daha sonra Sayın Tuğrul Türkeş’in Genel Başkanlığını yaptığı Aydınlık Türkiye Partisi’ne katıldım. Partimiz 2002 seçimlerinde Doğruyol Partisi ile ittifak halindeydi. İstanbul 3. Bölgeden milletvekili adayıydım. Doğruyol yarım puanla baraj altında kaldı ve bu AK Parti’ye oy olarak giderek büyük bir oy oranıyla iktidara gelmelerine sebep oldu. Daha sonra MHP’ye katıldık. 2011 yılında MHP İstanbul 3. Bölgeden milletvekili adayı oldum.

Bugün 2023’te yapılan genel seçimlerde değişimi destekledim ve MHP üyesi olmama rağmen Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermedim. Daha sonra siyasi etik gereği MHP üyeliğimi sonlandırdım. Kılıçdaroğlu’nu destekledim sonuç olarak.

“KILIÇDAROĞLU TERTEMİZ BİR DEVLET ADAMIDIR”

Kılıçdaroğlu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cumhuriyet Türkiye’si, Atatürk Türkiye’sinin yetişmiş, tertemiz, doğru, düzgün bir devlet adamıdır. Becerikli olduğu için İstanbul ve Ankara’yı CHP’ye kazandırdı.

“ÇOĞUNLUKÇU DEĞİL, ÇOĞULCU DEMOKRASİ”

Çoğunlukçu demokrasi değil çoğulcu demokrasi demişsiniz bir açıklamanızda, bu ne anlama geliyor?

Çoğunluğun tahakkümüdür çoğunlukçu demokrasi. Sandıktan çoğunluk olarak çıktık o zaman bizim her dediğimiz olur fikri yanlıştır. Çoğulcu olmalı. Demokrasi bir temsil rejimidir. Her sosyal katman kendini yönetimde görebilmelidir.

İKİ KUTUPLU SİYASETE MAHKUM DEĞİLİZ

Politikanızla ilgili ne söylemek istersiniz?

İskambilden örnek vermek istiyorum. Eller dağıtıldı ve beğenmediniz. Ne yapmak lazım? Kartların yeniden dağıtılması lazım ve mümkünse araya da bir joker koyulması. İşte Zafer Partisi bunu yaptı, kartları yeniden dağıtıyor, araya da bir joker koydu.

Trafik sorunu, demografik yapısı bozulmuş, yeşil alanlarını kaybeden, plajlarla teslim edilmiş artık denizlerine girilemeyen, keşmekeş içinde bir metropol. Mısır’ın Kahire’si, Kenya’nın Nairobi’si, Hindistan’ın Mumbai’si gibi kentlerin liginde artık İstanbul. 15 yıl boyunca bu kenti AK Parti yönetti. Getirdikleri nokta budur. Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘İstanbul’a ihanet ettiler.’

“İMAMOĞLU’NUN İCRAATLARI KOMİK”

Bundan mutlu olmayan seçmen 15 yıl sonra belediyeyi bir başkası olan Ekrem İmamoğlu’na veriyor. Peki Ekrem İmamoğlu’nun icraatları neler?

Annelerin toplu ulaşımda ücretsiz olması… Peki bunun için çok büyük bir kaynağa mı ihtiyaç vardı? İstanbul’un yıllık 18 milyar dolarlık dev bir bütçesi var.  Sonra küçük çocuklara süt dağıtılması var. Sayısı 120’yi bulan kreşler açmışlar. Kentin nüfusu 16 milyon ve siz 120 tane kreş açmışsınız. Bir kreşi emekli bir öğretmen bile açabilir. Bana milyar dolarlık bir mega proje gösterin.

AK Parti’den  devralınan metro şantiyeleri vardı. Bunlardan bazıları yurt dışından bulunan kredilerle tamamlandı ve açıldı bazıları. Sefere başlayanların da tam olarak bitirilmediği görülüyor. Ataköy metrosunda hala şantiye var. Çamur içinde, tehlikeli bir halde. Lütfen İmamoğlu’nu konuk aldığınızda ona bunu sorun. Ataköy 5. kısım metrosunun bu halde olmasının sebebi nedir diye…

“İKİNCİ DÖNEMDE AK PARTİ AMBARGOSU KALKACAK MI?”

Bizden bir 5 yıl daha istiyor İmamoğlu. Merkezi hükümetten destek alamadığı yönünde bir savunma yapıyor yapamadıkları sorulduğunda. Peki ikinci 5 yıllık döneminizde merkezi hükümet artık size destek verecek mi? Yine aciz bir başkan olmayacak mısınız? Yine eliniz kolunuz bağlı olacak. Sizin

İMAMOĞLU’NDAN BİR JEST İSTİYORUM

Ekrem İmamoğlu ile hemşehrisiniz diye biliyoruz.

Evet doğru o da ben de Trabzonluyum. Benim lehime İBB adaylığından çekilmesi jestini bekliyorum hemşerimden.

“MURAT KURUM ATANMIŞ BİR MEMUR OLACAK”

Murat Kurum’la ilgili görüşleriniz nedir?

Murat Kurum da atanmış bir memur olarak burada görev yapacak. Murat Kurum’u İstanbul sokaklarına bıraksanız yolunu kaybeder. İmar Affı gibi bir cenaze belgesinin altında imzası olan atanmış bir memur. Murat Kurum’un bir daha hiçbir siyasi görevde olmaması gerekirken İBB’ye aday olarak gösterildi. Bu da AK Parti’nin ne kadar kadrosuz kaldığının göstergesi herhalde.

“KENDİNİ TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLARAK GÖRENLERİN ADRESİ BELLİ”

Neden size oy versinler?

Milliyetçi siyasetin bir kadrosuyum. Siyasal ekolün kadrosuyum. Kendisini Türk Milliyetçiliği bakış açısına yakın hisseden; Türk kimliği, cumhuriyetçilik, Atatürkçülük, muhafazakar milliyetçilik gibi herhangi bir şekilde kendini Türk milliyetçisi olarak gören her seçmenin oyuna talibim. Sayımızın

İlgi nasıl sayın başkan?

Beklediğimin çok ötesinde. Birçok insan ‘sandığa gitmeyecektim, şimdi gidip oy vermek için bir sebebim var sizin sayenizde’ diye çok geri bildirim aldım. Murat Kurum’la Ekrem İmamoğlu’na Türk milliyetçisi neden oy versin?

“MÜLTECİLERİ KALMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORLAR”

Zafer Partisi’nin de ana politikasını oluşturan yabancılar konusunda ne yapacaksınız?

Biz ev sahibi olarak bunları nasıl ve niye kabul edeceğimizi, kalma süreleri ne olacak, ne zaman gidecekler gibi konuları bizim belirlememiz gerekiyor. Ama gelen misafirler maşallah ev sahibi gibi tüm odalara istedikleri gibi yayılıp ev sahibini kapı dışarıya etmek istiyorlar. İstanbul halkının konforunu bozdular. Kentin yaşam alanında her türlü tacizde bulunuyorlar. Kıyılardan, kent merkezlerine kadar her yerde varlıklarını hissettiriyorlar. Kentte emlak ve kira fiyatlarının artışına, kaçak ve ucuz işçilikten dolayı istihdamın kötüleşmesine, yokluğa yoksulluğa sebep oldular. Örnek veriyorum Esenyurt’ta sadece 50 bin kişilik Somalili mahallesi var. Gettolaşma başlamış durumda İstanbul’da. Fatih’te Türkçe tabela yok. Önlem almamak niye, bunu yok saymak neden? Sahte bir hümanizmanın içine girip kentin bugününe ve geleceğine neden ihanet ediyorsunuz? İstanbullunun haklarına sahip çıkacağız. Toplu ulaşımda veya diğer birçok hizmette benimle aynı ücretten yararlanmamalılar. Buna turistler dahil. Ben daha ucuza kullanmalıyım. Mültecilerin burada kalmasına ilişkin bir sübvansiyon var. Geçtiğimiz günlerde İBB sosyal medya hesabından Filistinli öğrencilere burs sağlandığına ilişkin Arapça paylaşım gördüm ve gözlerime inanamadım. Bizim öğrencilerimiz bitti onlara yardım mı başladı? Bir de Türkiye Cumhuriyeti’nin metropolünün sosyal medya hesabından Arapça paylaşım görmek çok acı. Ekrem İmamoğlu mültecilere İstanbul’u altın tepside sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183