Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

Kanarya’nın sorunlarıyla geçen bir ömür: Rüstem Güneş

“BİZ KAZANDIK KANARYA KAZANDI”

Geçmiş döneme dairde eleştirilerini dile getiren Güneş, Kanarya mahallesi İstanbul’un en kozmopolite semtlerinden biridir. Ve böyle olduğu içinde kendine has çok farklı sorunları bulunmaktadır. Özellikle yerel yönetimlerin çözmesi gereken birçok sorun geçmiş dönemde çözülmedi, beklenen yerel hizmet gelmedi. Aslına bakarsanız önceki dönem muhtarlarımız da fazla bir şey yapmadı. Ben muhtar olmadan önce de Kanarya Mahallesi için mücadele veriyordum. Dernek başkanlığı yaptığım için vatandaş gelip sorununu bana anlatıyordu. O zaman “Muhtar olmadan çalışan muhtar olduktan sonra daha da çalışacak.” diyordum.  Şükür bu dönem sorumluluğu aldık ve daha çok çalışıyoruz. Biz kazandık, Kanarya kazandı. Ne sorun varsa ilgileniyorum. Diğer muhtarlar mücadelemden dolayı “Bize zarar veriyorsun.” diyorlar.

“DEVLET VATANDAŞI OLAYLARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTI”

Görevi devraldığınızda hangi problemler vardı?

Mahallemizin çok büyük sıkıntıları var. Burası zamanında eylemlerde yakılıp yıkıldı İşyerlerini yaktılar, yollara barikat kurdular, halk evinden çıkamadı. Bu olaylar megakent İstanbul’un göbeği Kanarya’da yaşandı. İnan ki vatandaşlarımızdan çoğu bu olaylardan dolayı gitti. Kimisi evini satmak zorunda kaldı yani Kanarya’dan zorunlu göç oldu. Şu anda ortamımız iyi çok şükür.

İyileşmenin sebebi nedir?

Emniyet Müdürlüğü ve devletimizin bu olaylara el atmasıyla sorunumuz çözüldü. Devletimiz o zaman burada vatandaşı olaylarla karşı karşıya bıraktı. Herkes burada sorunsuz oturmak ister.

PAZAR YERİ BÖLGESİNE EN AZ 30 KAPAN KONULMALI”

Mahallemizin en önemli sorunlarından biri Perşembe Pazarı. Pazar yeriyle ilgili sorunumuzu eski Belediye Başkanlarımız Nurettin Şen’e, Temel Karadeniz’e de söyledim, şimdiki Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ye de söylüyorum; vatandaş pazardan geçemiyor. Yol gidiş-geliş olsun istiyoruz. Vatandaş aracıyla pazardan geçemeyince bu sefer tek yön olan Şahin Caddesi’ne yöneliyor. Aracıyla tersten girince bu sefer de kavgalar çıkıyor. Ambulans geliyor, itfaiye geliyor, otobüs geliyor geçemiyor. Buraların açılması lazım.  Ayrıca bahsettiğimiz bölge için en önemli ihtiyaçlardan biri de caddelere ve ara sokaklara en az 30 tane kapan konulması. Sorunu ancak bu şekilde çözebiliriz.

“KANARYALIYA KANARYA MEZARLIĞI’NDA YER KALMADI”

Bir de mezarlıkla ilgili bir problemimiz var. Mahallemizde bulunan Kanarya Mezarlığı’nda yer kalmadı. Özellikle 17 Ağustos 1999’daki depremden sonra, her taraftan cenaze gelmesinden dolayı Kanaryalılalara Kanarya’da mezar yeri kalmadı.

“30 SENEDİR YAPILMAYAN HİZMET GELDİ”

Bir de mezarlığın olduğu bölgede trafikle ilgili bir problemimiz vardı. Muhtar olmadan önce mezarlığa giden yolda üst geçit – alt geçit yapılması için yıllarca uğraştım. Son 10 yıl içerisinde o yolda iki kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Belediyemize söyledik oraya trafik ışıkları yerleştirildi. Vatandaş düğmeye basıyor, araçlar bekliyor. 30 senedir yapılmayan hizmet geldi. Onlar için teşekkür ederim.

“KANARYA SAHİLİNİ DEĞERLENDİRERLİM”

Kanarya’mızın çok güzel bir sahili var. Belediye Başkanımıza da söyledik, Kanarya’da Küçükçekmece Gölü’müzü değerlendirebiliriz.  Buradan gemilerle, kayıklarla karşıya geçiş olabilir, sahilde kaynaşmalar olur olabilir.  Pandemi sürecinden sonra bu konuyu tekrar gündeme getireceğiz.

Küçükçekmece Gölü Sahil Parkı | Mapio.net

“KANARYA’DA YEŞİL ALAN YOK”

Bir de koca Kanarya Mahallesi’nde sahilimiz dışında sadece bir tane parkımız var. Florya Caddesi’nde bir de mini park burada. Özel mülkiyet olduğundan burada yıllardır park yapılamadı. Bu konuyla ilgili olarak da müracaatlarımız sürecek.

“DERNEK TOPLANTISI YAPILACAK”

Vatandaşa yardımcı olmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Yakında derneklerimizle beraber bir toplantı gerçekleştirip mahallemizin sıkıntılarını masaya yatıracağız. İki hafta içerisinde pandemi

Şu ana kadar yaptıklarınızdan memnun muzsunuz?

Ben yaptıklarımdan memnunum ve eminim. Vatandaşın sorunlarıyla muhtar olmadan önce de ilgileniyordum muhtar olduktan sonra daha da eminim. İnşallah daha da güzel olacak. Milletimiz için hayırlı olsun.  İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183