Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

İtfaiye siyaset değil halka hizmet için vardır

 Emekli Albay olarak üniformayı çıkardığı günden beri özellikle sevdalısı olduğu, doğup büyüdüğü Bayrampaşa’da siyaset yapmak ve bu şekilde topluma hizmet etmeyi tercih etmek için yola çıkan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı şu an ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak ile makamında bir söyleşi gerçekleştirdik. İtfaiye Başkanlığı’nda nasıl bir yönetim devraldığı ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalar hakkında görüştüğümüz Albayrak, ‘İtfaiye Teşkilatı bizim yönetimimizde asıl amaç, hedef ve hizmet anlayışına göre konumlanacak. İtfaiyenin görevi siyasi iktidara değil halka hizmettir’ dedi.

‘İtfaiye Amiri bir siyasi partinin reklam filminde oynamış’

İtfaiye Daire Başkanlığı görevine getirildikten sonra, özellikle 4251 kişinin görev aldığı ve ağırlıkta devlet memuru olarak çalışılan bir kurumda siyasetin alabildiğince hissedildiğini tespit ettiklerini belirten Albayrak, ‘Kurumun başında görev almamızın ardından yaptığımız ilk tespitlerden biri kuruma uzun yıllardan beri belirli sınavlardan sonra birçok arkadaşımızın mülakatla alınmış olması oldu. 4251 arkadaşımız İstanbul’da bulanan 122 istasyonumuzda görev alıyor. Ani müdahalelerin dışında arkadaşlarımız oturdukları zaman da burada siyaset yapmışlar. Mesela öyle ki üst düzey bir arkadaşımız AK Parti’nin reklam filminde oynamış. Yani iktidar gücü kullanılarak İtfaiye Teşkilatı alabildiğince politize edilmiş. Yine İtfaiye Teşkilatı’nda müdür, müdür yardımcısı pozisyonunda arkadaşlar, 657’ye tabi memur arkadaşlar iktidardan aldıkları güçle siyasi parti başkanlarına, belediye başkan adaylarına, siyasi kişilere her türlü hakareti yapma hakkını bulmuşlar’ dedi.
‘Kişiye değil, liyakat göre hareket edilmeli’
İtfaiye Daire Başkanlığı’nda özellikle son on yıldır yapılan meslekte yükselme görevlendirmelerinde herhangi bir sınav yapılmadığını daha çok birilerine yakın durarak atamaların, üst görevlendirmelerin yapıldığını tespiti ettiklerini belirten Albayrak, ‘ Dolayısıyla çalışan arkadaşlar kendini ispatlayacak, liyakatlerini gösterecek bir mecra bulamamışlar. Kişiler ve siyasete bağlılık esas alınmış. Görevi bu şekilde kabul eden kişi zaten siyasete ve kendisine o görevi veren kişiye de teslim olmuş oluyor. Buradaki haksızlıklara da son vermek istiyoruz. Liyakat görevlendirmelerde önemli bir motivasyon unsurudur. Eğer siz bunu göz ardı ederseniz hak yemiş olursunuz. İtfaiye gibi bir teşkilatta kişiye özel davranış sergilenemez. Tüm arkadaşlarımız bilmeli ki halkımızın iradesinin tecelli etmiş olduğu bu kurumlarda artık hiç kimsenin hakkı yenilmeyecek, herkes liyakatine göre konumlandırılacak. Hiç kimseye mobing, baskı uygulanmayacak. Her şeyin kanuna ve yasalara uygun bir şekilde yapılacak. Çalışma barışı sağlanacak’ dedi.
‘Yangın Konteynırlarımız eğitim için yola çıktı’

İtfaiye Teşkilatı’nın yeni vizyonunun özellikle halkla iç içe ve halka yönelik faaliyetler geliştirmek olacağını belirten Albayrak, ‘Göreve geldiğimizde yaptığımız ilk tespitlerden biri şuydu. İtfaiye her ne kadar önlem alsa da vatandaş yangına karşı bilinçlenmediği sürece yangın karşısında yüzde yüz başarı elde edilemez. Bunun için halkımızın da yangın konusunda bilinçlendirilmesi, hangi yangını nasıl söndürmesi gerektiği ile ilgili bilgi verecek olan ‘Yangın Konteynırı’ hazırladık. Bu konteynırlar İstanbul’un her bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımıza bilgi verecek ve yangın konusunda eğitecek. Yine itfaiyenin yasa ve yönetmeliğinin yeniden ele alınması gerekir. Kentleşme ayrı yasa ve yönetmelik ayrı olursa vatandaş arada kalır. Bu durumlara çözüm üretmeye çalışacağız. CELAL KARAALİ - FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM


Remzi Albayrak Kimdir?

1964 yılında Eski Yugoslavya’nın Sancak bölgesinde doğdu ve 1969 yılında Türkiye’ye göç etti. 1970–1975 yılları arasında Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi’nde bulunan Şehit Kamil Balkan İlkokulu, 1975–1978 yılları arasında Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan Oğuzhan Ortaokulu, 1978–1982 Kuleli Askeri Lisesi, 1982–1986 Türk Silahlı Kuvvetleri adına İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nı bitirdi.Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birlik ve kurumlarında görev alarak 2010 yılında Albay rütbesiyle emekli oldu. Askerlik kariyeri boyunca Bosna-Hersek’teki savaşta NATO (SFOR) karargahında, Almanya’nın Heidelberg şehrinde bulunan 7’nci American Ordusu (LANDCENT)’nda ve ABD San Antonio şehrinde bulunan Lackland Air Forse Base’de yurtdışı görevleri icra etti. Kara Kuvvetleri Lisan Okul Komutanlığı’nda Türkiye’de ilk defa Sırpça ve Boşnakça Bölümlerini kurdu ve bu dillerin eğitim kitaplarını hazırladı. Bu kitaplar günümüzde Türkiye’nin çeşitli dernek, kurum ve kuruluşlarında ders kitabı olarak okutulmaktadır.İstanbul Üniversitesi’nde Türkçe’nin Yabancı Dil Olarak Eğitimi, Beykent Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ile Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanlarında toplam üç yüksek lisans çalışması yaptı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde İngiliz Dili Eğitimi alanında doktora çalışmasına devam etti.
2014 Yerel Seçimlerinde CHP Bayrampaşa Kontenjan Meclis Üyesi Adayı olarak seçim kampanyasında etkin ve önder rol aldı. 2014 yılında yerel seçimin kaybedilmesinden sonra aktif siyasetten hiç kopmadan hem İlçe Örgütü ile hem de Bayrampaşa ilçesinde Balkan ağırlıklı çok kültürlü yapıyı oluşturan yerel halk katmanlarıda dahil olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile etkin çalışmalar yaptı. Kimlik siyaseti yapmadan; nüfusunun yaklaşık % 48’i Balkan ve Trakya kökenli olduğu ilçedeki tüm dernek yönetimleri ile iyi ve dostane ilişkiler kurarak dernek etkinliklerine katıldı. 2019 yerel seçiminde CHP’nin kendi potansiyel seçmeni dışındaki kesimden oy ve destek alma ortamını yarattı.2017 yılında CHP Bayrampaşa İlçe Kongresinde İlçe Örgütünün desteğini alıp ve seçimi kazanarak İlçe Başkanı seçildi. CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı olmak için İlçe Başkanı görevinden istifa ettiği tarih olan 12 Ekim 2018 yılına kadar İlçe Başkanı görevini etkin ve başarılı bir şekilde yürüttü . 31 Mart’ta 2019’da gerçeklekşen yerel seçimlerde CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı oldu. Çok az bir farkla kaybedilen seçimin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İBB İtfaiye Daire Başkanlığı görevini aldı. Evli ve dört çocuk sahibi olan Remzi ALBAYRAK çok iyi seviyede İngilizce, Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça bilmektedir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183