Öne Çıkanlar kartal kent yaşam Haber belediye göreve iade edildi

Bu haber kez okundu.

"İstanbul'a siyasi inatlaşma uğruna kıyılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Kanal İstanbul Projesi son günlerin önemli tartışma konusu olmaya devam ediyor. Tartışmaların büyüyerek devam ettiği konu hakkında Gelecek Partisi İstanbul Teşkilatının “Kanal İstanbul Halka Sorulsun” etiketiyle sosyal medyada bir kampanya başlattı.  Sosyal medyada oluşturulan gündemin ardından Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin bir açıklama yaptı. Şahin’in partisi adına yaptığı açıklamada “Kanal İstanbul konusunda toplum yeterince aydınlatılmadı” eleştirisinde bulunuldu.

İSTANBUL’UN ŞEKLİ DEĞİŞTİRİLİYOR”

Şahin’in açıklamasında “Kanal İstanbul Projesinin faydası nedir, olası zararları nedir, maliyeti nedir, önceliği nedir, çevreye olan etkisi nedir? İstanbul’da oluşturacağı riskler nelerdir? Bu önemli başlıklar altında bu konu bugüne kadar hiç konuşulmadı. Kanal İstanbul konusu, kamuoyu nezdinde üniversiteler ve uzmanlar dâhil olmak üzere tartışılmalıdır. Bu konuda toplum yeterince bilgilendirilmeli ve aydınlatılmalıdır. Son aşamada ise Kanal İstanbul Projesi’nin asıl belirleyicisi toplum olmalıdır. Bu konu halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır” denildi.

Gelecek Partisi’nin açıklaması şöyle devam etti :  “Kanal İstanbul konusunun bilimsel tartışmalardan uzak, tamamen siyasi inatlaşma üzerinden yürütülmesini endişeyle takip ediyoruz. İstanbul bize tarihin emaneti olan büyük bir mirastır. Tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti bu güzel şehre siyasi inatlaşma uğruna kıyılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kanal İstanbul Projesinin faydası nedir, olası zararları nedir, maliyeti nedir, önceliği nedir, çevreye olan etkisi nedir? İstanbul’da oluşturacağı riskler nelerdir? Bu önemli başlıklar altında bu konu bugüne kadar hiç konuşulmadı. Proje ile İstanbul’un şekli değiştiriliyor. İstanbul yarımada halinden adaya dönüşüyor. Bunları konuşup tartışmak yerine, böylesine önemli bir konunun siyasi karşıtlıklar üzerinden yürütülmesi asla kabul edilemez.”  

“ÜNİVERSİTELER VE UZMANLAR TARTIŞMALI”

Kanal İstanbul konusunda partilerinin hazırlamış olduğu bilimsel çalışmanın daha önce kamuoyu ile paylaşıldığının altını çizen Şahin; “  Projenin bölgedeki önemli su havzalarına ve çevreye vereceği zararlarla ilgili tespitlerimiz var. Karadeniz’den Marmara Denizi’ne dip akıntılarla oluşacak zararlarla ilgili endişelerimiz var. Uluslararası hukuktan kaynaklanabilecek önemli riskler var. Bu önemli başlıklar varken, konunun dayatmayla oldubittiye getirilmesi asla kabul edilemez. Kanal İstanbul konusu, kamuoyu nezdinde üniversiteler ve uzmanlar dâhil olmak üzere tartışılmalıdır. Bu konuda toplum yeterince bilgilendirilmeli ve aydınlatılmalıdır. Son aşamada ise Kanal İstanbul Projesinin asıl belirleyicisi toplum olmalıdır, bu konu halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır. Kanal İstanbul konusunda dayatmacı bir siyaset aklı ortaya koyan iktidarı yanlış yolda oldukları konusunda uyarıyoruz. İktidara İstanbul’un geleceğine, hatta nesillerimizin geleceğine yazık etmeyin çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca; Kanal İstanbul Projesi’nden önce İstanbul’un can güvenliği sorunu olan deprem gerçeği gibi konulara öncelik verilmesi gerektiğini kamuoyu nezdinde iktidara tekrar tekrar hatırlatıyoruz.” Sözleriyle açıklamasını sona erdirdi. Tayfun ERCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183