Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM haberdesiniz

Bu haber kez okundu.

İnönü iş güvencesi verdi

 Şişli Belediyesi hizmet alımıyla çalıştırılan personelinin ücretlerini, belediyenin iştiraki olan Kent-Yol A.Ş kanalıyla ödemede zorluk yaşadığı gerekçesiyle,sözleşme bitiminde yapılacak açık personel ihalesine katılamayacağını açıklayınca, bu kapsamda görev yapan işçiler, taşeronlaştırılacakları ve iş kaybına uğrayacakları gerekçesi ve bağlı bulundukları sendikanın kararıyla grev başlatarak çöp toplamayı durdurdu.

Bu gelişmeler üzerine, konuyla ilgili Kent-Yol A.Ş çalışanlarına yazılı bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, sendikanın işçileri yanlış yönlendirdiğini iddia ederek temsilcilerin siyasi oyunlardan uzak durmalarını istedi. İnönü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kent-Yol A.Ş’nin, personel ihalesine girebilmesi için gerekli ekonomik şartlara sahip olmadığı, defalarca sendika temsilcilerine ifade edilmesine rağmen, usule uygun olmayan bir konuda belediyenin adım atması için ısrar edilmektedir.



Buna rağmen, çözüm yolları aranmış ve mevzuata uygun olarak Kent-Yol A.Ş. alt yüklenici olmaya karar vermiştir. Daha önce gerek Şişli’de, gerek diğer belediyelerde bu uygulama defalarca yapılmış olmasına rağmen, sendika temsilcileri işçileri ne yazık ki yanlış yönlendirmektedir.  

Kent Yol çalışanları, hiçbir şekilde hak kaybı yaşamayacak ve iş güvencesi ile çalışmaya devam edeceklerdir. 2014 yılında göreve geldiğim günden bugüne, işçi haklarını sonuna kadar koruyan ve onların lehine Türkiye’de eşi görülmemiş toplu sözleşmelere imza atmış bir belediye başkanı olarak, her zaman işçilerin yanındayım. 

Herhangi bir grev kararı olmamasına rağmen, işçilerimizin bir bölümü ne yazık ki sendika tarafından işi bırakmaya zorlanmışlardır. İşçinin yanında olması gereken sendika temsilcilerinden en büyük beklentim, sizlere doğru ve eksiksiz bilgi aktararak, siyasi oyun ve manipülatif davranışlardan uzak olmalarıdır.”   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183