Öne Çıkanlar kent yaşam kartal Haber belediye Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

IĞDIRLI KANAAT ÖNDERLERİ VE İŞ İNSANLARI KILIÇDAROĞLU’YLA BULUŞTU

AKMUGAN, SORUNLARI VE BEKLENTİLERİ ANLATTI

Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu başkanı Abdulhadi Akmugan’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Akmugan, Iğdır’ın sorunlarını özetleyen bir sunum yaptı. Iğdır’ın üç ülkeye sınır olan tek il olduğunun altını çizen Akmugan, “Ama ne acıdır ki Iğdır bu fırsattan yararlanamıyor. Konumu, tarihi geçmişi ve verimli topraklarıyla aslında Doğu Anadolu’nun Çukurovası ve tahıl ambarı olan Iğdır’ın gerekli ilgiyi görmediğini vurgulayan Akmugan, bunların yanı sıra hemen yanı başımızda bulunan ve gözle görülecek kadar yakınımızda bulunan Metzamor Nükleer Santrali var. Ve bu santralin çok eski bir yapı olması, büyük depremler görmesi bizleri çok tedirgin etmektedir. Bölgenin STK’sı olmamız nedeniyle de bu ve buna benzer sorunlar ister istemez bizlerde toplanıyor” dedi. Akmugan, yaptığı sunum sonrası dosyayı Kılıçdaroğlu’na verdi.

BULUŞMAYA IĞDIR’LI STK’LAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu ev CHP İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cafer Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri, Iğdır Dernekler Federasyonu başkanı Kemal Ulaş ve Yönetim Kurulu, Güngören Iğdırlılar Derneği Başkanı Öztürk Altuntaş ve Yönetimi, Darıca Iğdır Tuzluca ve Çevre Köyleri Başkanı Kahraman Akdemir, başta olmak üzere Iğdır adını taşıyan çok sayıda dernek başkanı veya temsilcisi katıldı.

KILIÇDAROĞLU: “SUÇ BİZİM, SUÇ CHP’NİN”

Katılımcıların sorularını tek tek yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “CHP Iğdır’dan neden yeterince oy alamıyor, bunun nedeni nedir?” sorusuna, “Nedeni biziz, nedeni CHP’yi yönetenlerdir. Nedeni CHP’nin sorumlu olan ve seçilmiş kişileridir. Sen halka gitmezsen halkın derdiyle dertleşmez, düğününde kendini göstermezsen ve dolayısıyla hem insanı hem de siyasi ilişkilerden uzak olursan tabiki halk sana oy vermez. Ama bunların tamamını değiştirdik, değiştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

AKP’DEN İSTİFA EDİP CHP’YE KATILDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı’nın da katıldığı Kılıçdaroğlu buluşmasında bir de rozet takıldı. AKP’den Iğdır Tuzluca Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Orhan Gültekin, partisinden istifa edip CHP’ye geçmişti. Gültekin’in rozeti, bizzat Kılıçdaroğlu tarafından takıldı. Toplantı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KAFKAS kıyafeti ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Sümeyra DUĞAN- Kent Yaşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183