Öne Çıkanlar CHP Adalar Belediye Başkan Diş Hastanesi Yasemin Öney Cankurtaran jüri park

Bu haber kez okundu.

Haydar Aliyev'in 100. doğum yılı Bağcılar'da unutulmadı

Azerbaycan için büyük öneme sahip olan ve 1999 yılında Atatürk Barış Ödülü'ne layık görülen Haydar Aliyev doğumunun 100. yılında unutulmadı. Türk İslam Dünyası Kültür ve Ekonomi Derneği (TİDKED) Aliyev’i anmak amacıyla bir organizasyon düzenledi. "TARİHİ YARATAN ŞAHSİYET - HAYDAR ALİYEV" konulu konferans Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Konferansta Azerbaycan, Kazakistan, Rusya'nın başkonsoloslukları, kültür merkezleri, milletvekilleri ve milletvekili adayları, emekli paşalar ve amiraller, belediye temsilcileri, Türkiye ve Azerbaycan STK temsilcileri, İstanbul'da faaliyet gösteren Azerbaycan okulları ve medya kuruluşları katılım sağladı. Konferans Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyetleri’nin istiklal marşlarının okunmasıyla başladı. TİDKED Genel Başkanı Ali Gülbey ve STK ile sorumlu Bahattin Albayrak’ın selamlama konuşması ile konferans başladı.

HAYDAR ALİYEV’İN HAYATI ANLADILDI

TİDKED Genel Başkan Yardımcısı Akif Gasimov; Haydar Aliyev’in gençliğini, eğitim dönemini, bulunduğu görevleri, Sovyetler Birliği ve Azerbaycan Cumhuriyeti döneminde faaliyetlerini, Türk dünyasına olan katkısını ve Türkiye ile bağlı stratejik ilişkiler konusunda bir konuşma yaptı. Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdi-Zada, konuşmasında Haydar Aliyev’in faaliyetleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Daha sonra emekli tümamiral Doçent akademisyen ve yazar Cihat Yaycı, emekli Yarbay Halil Mert Haydar Aliyev’in Türk dünyası için ne kadar önemli şahıs olduğundan bahsetti.

Konferansın sonunda Rusya devlet sanatçısı Ahmet Ahmetov, sevilen şarkılarını okudu. İstanbul'da bulunan Azerbaycan okulları öğrencileri ulu Önder ile ilgili şiirler söylerken toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183