Öne Çıkanlar 23 Ekim fındık fiyatları! ibb 18 mart pişman olacaksınız PKK

Bu haber kez okundu.

Harfler sanata yansıdı

Türkiye’nin en büyük hat koleksiyonlarından özel bir seçkinin ilk kez gün yüzüne çıktığı serginin açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Ressam İsmail Acar ve yabancı ülkenin İstanbul Başkonsoloslarının yanı sıra; sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, insanlığın güzel şeyler görmeye ve düşünmeye ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini belirterek, “Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. Harflerin sanata dönüştüğü güzel bir bahçedeyiz” dedi.



HAT SANATI GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI

Medeniyetimizin yazıya sadece bir iletişim aracı olarak bakmadığını da ifade eden Demircan, “Hat Sanatımızın yaşaması, ilgi görmesi ve gelecek nesillere aktarılması çok önemli. Sanat eserlerine hak ettiği değeri vermek, sanatın kendisi kadar önemli. Demet - Cengiz Çetindoğan’ın yıllarını vererek aşkla, tutkuyla derlediği koleksiyonun Beyoğlu Sanat Galerimizde sergilenmesinden çok mutluyum. Bizim için bu eşsiz eserleri sanatseverlerle buluşturmak, güzelliğin bir parçası olmak anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

VALİ ŞAHİN TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, hat sanatının tarihte en iyi icra edildiği şehirlerden birisinin İstanbul olduğunu söyleyerek, “Bugün de İstanbul hamdolsun bu sanatı tekrar hayata kazandırdı, ihya etti. Belediye başkanımıza bu salonu böyle güzel bir etkinliğe tahsis ettiği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183