Öne Çıkanlar CHP Türkiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi GÜNDEM Bağcılar Belediyesi

Bu haber kez okundu.

GÜÇLÜ KADINLAR UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İÇİN EL ELE VERDİ

Kadınlarımızla el ele

Üsküdar ilçesinde gerçekleştirilen programa Sanayici İş İnsanı ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı Zehra Karakaş, Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Kadın Kolları Başkanı ve Genel Koordinatör’ü Zehra Söylemez, Uluslar Arası Rahmet Eli Derneği Birim Başkanı ve TOKKON Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Naciye Dönmez, Gelecek Partisi Kocaeli Kartepe İlçe Başkanı Emel Oruç, Gelecek Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı  Nilgün Dizmen, İstanbul Tuzla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Mehtap Eren,Akseder Başkan Yardımcısı Leyla Güngörmüş,  Gelecek Partisi Üsküdar İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nevin Görgülü,  Hatice Alp,AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Şehit Gazi Komisyonu Başkan YardımcısıSabriye Deniz, Necla Yaran, Üsküdar İlçe Başkanı Şinasi Kuytak  eşi Zahide Kuytak, Sema Gündoğan, Nurten Hasanbat, Gökçe Cennetoğlu fotoğrafçı/stylist,Canan Bilgili, Gülay Özel, Esra Fazlıoğlu, İlknur Çom,Yeşim Yener, Müyesser Ünal, Sema Gündoğan, Necla Erkılınç Yaran ve birçok STK yöneticileri ve iş kadınları programa katılım sağladı.

“BİR ERKEĞE MECBUR KALMADAN DA HAYATLARINI DEVAM ETTİREBİLECEKLER”

Programda, Sanayici İş İnsanı ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı Zehra Karakaş, konuşmasında “Kadınlarımızla daha güçlüyüz biz kadının ürettiği emek verdiği, bir dünyada, ataerkil toplumda yaşıyoruz buna rağmen kadınlarımız olarak dünyada üreten, yetiştiren bir bireyiz. Güçlü kadınlar vardır, her işlerini kendileri halletmeye çalışan. Anne babaları tarafından böyle yetiştirilen. Onlar kendi paralarını kendileri kazanmak isterler. Dernek başkanlarımız, otuzu aşkın iş kadınlarımız, ilçe başkanlarımız, il başkanlarımızla çok güzel bir kahvaltıda hep beraber bir araya geldik. Kadın gücünü göstermek ve ülke adına sağlam temeller atmak için buradayız. Destek olmak için bu gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Her yere kadın eli değecek.Bir erkeğe mecbur kalmadan da hayatlarını devam ettirebilecekler.” dedi.

“UYUŞTURUCU MERAKLA BAŞLAR ÖLÜMLE BİTER”

Küresel Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Kadın Kolları Başkanı ve Genel Koordinatörü Zehra Söylemez yapmış olduğu konuşmasında‘ Derneğimiz uyuşturucu ile mücadele kapsamında 22 Mayıs 2022 tarihinde kurulmuştur. Bu üç aylık süreç içinde 15 ilimize dernek şubeleri açarak bin 142 kişi ile faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin en büyük problemlerinden olan fakat gündeme çok fazla getirilmeyen, çözüm için yeterli çalışmaların olmadığı sorun maalesef madde bağımlılığıdır. Türkiye'de yaygın olarak esrar, eroin, kokain gibi maddeler yer almaktadır. Verilere göre ülkemizde yaklaşık iki milyon kişi madde bağımlısı ve bu sayının yüzde 80’ini gençler oluşturmaktadır. Her yıl madde kullanımından dolayı gerçekleşen ölümlerin yüzde 90’ı 35 yaş altı gençlerimizdir.Bu kapsamda bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençlerimize tedavi imkanı ve tedavi sonrası destek, iş imkanı, ailelerimizden çocuklarına yardım talebinde bulunması halinde danışmanlık imkanı sunuyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bağımlılıktan kurtarmak ve topluma kazandırmak için çalışmalarımıza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Biz sorunların çözüm noktasında sizinle beraber değineceğiz. Gelin hırçınlıklarından, kutuplaşmalarından kaynaklanan yaraları saralım ve toplumu kucaklayalım. Hep birlikte çözüm üretelim, sağlıklı nesiller yetiştirelim. Uyuşturucu merakla başlar ölümle biter. Çıktığımız bu yolda elbette ki zehir tacirlerin tehditlerine boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'de en büyük sorun iletişimsizliktir.” dedi.

“HANIMEFENDİLERİMİZİN SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE GÖREV ALMALARINI TEMENNİ EDİYORUM”

Gelecek Partisi Kocaeli Kartepe İlçe Başkanı Emel Oruç “Kadınlarımız için yapacağımız tüm projelerde birlikte istişare yaparak, siyasette birlikte görev alacağımız adayları göstererek çıktığımız bu yolda başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Türk siyasetinde, sivil toplum örgütlerinde hanımefendilerimizin sağlam temeller üzerinde görev almalarını temenniediyorum. Bizim için en önemli çözüm noktası şu an siyasette güçlü ve istihdam sağlayacak hanımefendilerimizin içimizden çıkmasıdır. İstişare yaparak siyasette birlikte görev alacağımız adayları göstererek bu yolda başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Türk siyasetinde sivil toplum örgütlerinde hanımefendilerimizin sağlam temeller üzerinde görev almalarını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“BU YOLDA BAŞARILAR ELDE EDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Gelecek Partisi Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Dizmen “Kadınlarımız için yapacağımız tüm projelerde birlikte istişare yaparak siyasette birlikte görev alacağımız, adayları göstererek bu yolda başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum. Türk siyasetinde sivil toplum örgütlerinde hanımefendilerimiz sağlam temeller üzerinde görev almalarını temenni ediyorum” dedi.

“GÜÇLÜ KADINLAR HEP VAR OLSUN”

İstanbul Tuzla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Mehtap Eren “Bu güzel kahvaltı Programını Organize Eden Zehra  Karakaş Hanıma Davetinden Dolayı  Gastronomi Derneği ve şahsım adına teşekkür ederim. Güçlü kadınlar hep var olsun. Yolumuz açık başarılarımız daim olsun.” dedi.

“SİYASETE YENİ BİR RENK KATMAK İÇİN ELİMDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIM”

Hatice Alp “Vanlıyım 3 çocuk annesiyim ticaretle uğraşıyorum ilk kez siyasi bir oluşumun içinde bulunuyorum bu tecrübeyi hocamız ve ekip arkadaşlarımla öğrenip yürüteceğim için gururluyum. Ben siyaset okumadım, siyaset yapmadım, siyasetçi hiç değilim ancak alışılagelmiş siyasetçi kimliğinden çok doğallığımız ile siyasete yeni bir renk yeni bir yorum katmak ve tamamen şeffaf ve doğal kalmak için elimden gelenin fazlasını yapacağım.” dedi.

“SİZLERLE TANIŞMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”

Gelecek Partisi Üsküdar İlçesi Kadın Kolları Başkanı Nevin Görgülü,  “Muhteşem kahvaltı programında bizleri bir araya getirdiği için Zehra Karakaş başkanıma çok çok teşekkür ediyorum. Sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duydum.” dedi.

“OKULLARIN ÖNÜNDE BİLE GENÇLERİN EN BÜYÜK SORUNU BU”

Necla Yaran, “Aile planlaması ve aile düzeyi özellikle kadın platformlarında çok önemli. Çocuklarımızı yetiştirmek şu an ilk iş de ülkemizin. Durumlardan dolayı çocukların ve gençlerin gideceği sosyal platformların olmaması ayrı bir durum. Maalesef şu an okulların önünde bile gençlerin en büyük sorunu bu. Burada annelere, ailelere birinci derece iş düşüyor. Bizler de ne kadar bu konularda bilinçlenir, duyarlı olur, kendimizi yetiştirirsek bununla mücadelem daha yeni başlıyor. Bir noktaya geldikten sonra artık o aşamadan sonraki tedavi sürecine giriyor. Ve çocuk zaten elden kaçmış oluyor. Ben konuyu açtığımız için size gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz en azından dernekçilik ve kadıncılık faaliyetinde alabileceğimiz ana dallardan biri olarak bu konu üzerinde bile yürümemiz çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Zehra Hanım'a da gerçekten ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Çalışan kadın olmanın gücünü görüyoruz. Eğer biz bugün buradaysak, bu ortamı paylaşıyorsak, arkamızda mali bir desteğin olması, bu sponsorumuzun olması anlamına geliyor.” dedi. -SIDDIKA BAYLAN 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183