Öne Çıkanlar haberdesiniz haberler Son dakika anlık haber son dakika haber

Bu haber kez okundu.

Fotoğrafçıların Gözünden “15 Temmuz Destanı”

 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen yaklaşık 100 fotoğraftan oluşan sergi, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda ziyaretçilere açıldı. Zeytinburnu Belediyesi tarafından açılan “15 Temmuz Destanı” Fotoğraf Sergisi’ne Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Zeytinburnu Askerlik Şubesi Başkanı Albay Halil Akar, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol eşliğinde açılış kurdelesinin Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından kesilmesiyle ziyaretçiler, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden öne çıkan birbirinden farklı kareleri sergide inceledi. Vatandaşlardan kimi fotoğrafları incelerken duygulandı, dualar etti. Kimi de bu anı ölümsüzleştirmek için etkilendiği karelerin yanında fotoğraf çektirdi.



Açılış sonrası konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini anlatan bu fotoğraf sergisi, gerçekten olayın ruhunu büyük ölçüde yansıtmış. Fotoğrafları izlerken inanın tekrar o günlere gittim ve duygulandım. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletçe hep birlikte hain darbe girişimini 15 Temmuz gecesi önledik. 249 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim cennetinde bizleri onlarla buluştursun. Gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu millet, büyük bir millet. Rabbim milletimizin eksikliğini göstermesin.’’ diye konuştu.

F-16’LAR UÇMASIN DİYE TARLALARINI YAKMIŞLAR”

Müzeyyen Kurt isimli bir vatandaş ise, "Burada bir fotoğrafın altında Konya’daki çiftçilerimizin F-16 jetleri havalanmasın diye tarlaları yaktıkları fotoğrafı gördüm. Çiftçiler mahsullerini yakmışlar, alın teriyle elde ettikleri bir senelik emeklerini vatan, millet için yakmışlar. Hem de karşılıksız. 15 Temmuz’u gecesi milletçe demokrasimize vatanımıza, milletimize sahip çıktık. Böyle bir milletin evladı olduğum için çok şanslıyım. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. 15 Temmuz birkaç kelimeyle özetlenebilecek bir destan değil, daha ama bu sergide olayları saat saat, dakika dakika vermişler tekrar o anlara gittim.’’ifadelerini kullandı.

’15 Temmuz Destanı’ Fotoğraf Sergisi pazar gününe kadar Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda ziyaret edilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner183